18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
POR: 121 milioane lei pentru reabilitarea celui mai mare spital de copii din Moldova
POR: 121 milioane lei pentru reabilitarea celui mai mare spital de copii din Moldova

Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene, a semnat marţi, în prezenţa premierului Mihai Tudose, contractul de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi. Investiţia de 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri europene nerambursabile, este destinată creşterii eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi. Reabilitarea şi modernizarea celui mai mare spital de pediatrie din Moldova, care deserveşte şase judeţe, se impunea cu necesitate, deoarece clădirea, construită în anul 1970, s-a degradat continuu şi nu a mai fost reabilitată până în prezent. Pe parcursul a aproape cinci ani urmează să se desfăşoare aici lucrări precum reabilitarea termică prin anveloparea clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum, instalarea unui sistem de panouri solare, ca formă alternativă de producere a apei calde de consum, instalarea şi modernizarea sistemelor de climatizare şi ventilare mecanică, modernizarea a 5 ascensoare, realizarea unei instalaţii de distribuţie a gazelor medicale, realizarea unei instalaţii electrice de paratrăsnet şi priză de pământ, precum şi pregătirea personalului pentru exploatarea noilor echipamente.
De acest proiect vor putea beneficia cei peste 800 mii de copii din regiunea Nord-Est, precum şi cei peste 48 mii de pacienţi consultaţi şi trataţi anual în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf Maria” Iaşi, proveniţi din întreaga Regiune de Dezvoltare Nord-Est.
În mod indirect, de rezultatele implementării proiectului vor beneficia, practic, toţi locuitorii judeţului Iaşi (930 mii de persoane), locuitorii Regiunii Nord Est (peste 3 milioane persoane), sistemul public de sănătate al Regiunii de Dezvoltare Nord – Est, precum şi agenţii economici contractaţi pentru realizarea lucrărilor şi/sau livrarea echipamentelor în cadrul proiectului.


Articole înrudite