24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați
Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați anunță finalizarea proiectului cu titlul Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați, Cod SMIS 119396, depus pentru finanțare în data de 30.03.2018, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, prin sporirea calității seviciilor de asistență medicală specializată.

Obiectivele specifice ale proiectului au constat în:

- Reabilitarea și modernizarea Compartimentului de primiri – urgențe;

- Extinderea Compartimentului de primiri – urgențe;

- Dotarea Compartimentului de primiri – urgențe.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: - pacienții cu vârstele între 0-18 ani provenind din întreaga regiune, care vor primi asistență medicală de urgență într-o unitate sanitară modernizata și dotată la standarde europene. Beneficiarii indirecți sunt: - cei 8 medici, 24 asistenți medicali, 6 infirmiere, 5 îngrijitoare, 5 registratori medicali, 3 brancardieri, salariați care își vor îndeplini sarcinile de serviciu în condiții superioare de microclimat; - familiile copiilor; - comunitatea locală, comunitate care este indirect influențată de existența unor copii sănătoși.

Impactul investiției la nivelul localității: Realizarea proiectului va îmbunătăți substanțial calitatea infrastructurii serviciilor de asistență medicală, atât în județul Galați, cât și în Regiunea de Sud-Est a țării, având în vedere ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați este singurul spital cu specific pediatrie din regiune (fiind unul din cele 6 spitale de urgență cu specific pediatric din țară), asigurând asistență medicală de specialitate de urgență unui număr aproximativ de 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârstele între 0-18 ani din această regiune.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 11.043.871,73 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.867.394,61lei. Perioada de implementare a proiectului a fost de la 01.11.2016 - 31.12.2023.

Date de contact: Manager proiect – Cristian Sorin ENACHE, Viceprimar, tel. 0236.307.701, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite