25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă o rachetă din Coreea de Nord a explodat în aer după lansare
Încă o rachetă din Coreea de Nord a explodat în aer după lansare

Armata Coreei de Sud a declarat că armata Coreei de Nord a testat ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică, în largul coastelor estice miercuri, 26 iunie 2024, dar aceasta a explodat în aer.
Conform Statului Major Interarme din Coreea de Sud, racheta a fost lansată din apropierea capitalei Phenian. Ministerul Apărării din Japonia a declarat că racheta a zburat la o altitudine de aproximativ 100 km şi la o distanţă de peste 200 km.
Oficiali de rang înalt din Coreea de Sud, Statele Unite şi Japonia au condamnat lansarea şi au calificat-o drept o încălcare a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii în regiune şi dincolo de aceasta.
Comandamentul Indo-Pacific al SUA a emis şi el o condamnare şi a cerut Phenianului să se abţină de la alte acte ilegale şi destabilizatoare.
„Deşi am evaluat că acest eveniment nu reprezintă o ameninţare imediată pentru personalul sau teritoriul SUA, sau pentru aliaţii noştri, continuăm să monitorizăm situaţia”, se arată într-o declaraţie, relatează Reuters.


Articole înrudite