24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Insula Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini
Insula Bali impune o nouă taxă pentru turiştii străini

Insula indoneziană Bali începe de miercuri să impună turiştilor o taxă de 150.000 de rupii (10 dolari sau 9 euro) pentru conservarea "Insulei Zeilor", au anunţat autorităţile, informează AFP.
Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să îşi consolideze finanţele pentru a combate efectele nedorite ale turismului.
"Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali", a declarat luni guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare.
Taxa va trebui plătită online prin intermediul portalului "Love Bali" şi se va aplica turiştilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei, potrivit unui comunicat.
Taxa nu se va aplica turiştilor indonezieni.
Guvernatorul a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc.
Circa 4,8 milioane de turişti au vizitat Bali între ianuarie şi noiembrie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii graniţelor, continuă să se redreseze.
Insula tropicală s-a angajat să combată comportamentul inadecvat al turiştilor în urma mai multor incidente, care au implicat în special străini care s-au dezbrăcat în temple şi în locuri sacre, şocând populaţia majoritar hindusă a insulei.
Anul trecut, guvernul local a publicat un ghid pentru turiştii care ajung în Bali, în care se explică ce comportamente sunt de evitat, notează Agerpres.


Articole înrudite