14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mare miting al fermierilor greci, planificat la Atena
Mare miting al fermierilor greci, planificat la Atena

Fermierii greci au planificat organizarea unui mare miting în Atena la începutul săptămânii viitoare, intensificând acţiunile după săptămâni de proteste din cauza creşterii costurilor energiei şi concurenţei din străinătate, au anunţat joi sindicatele lor, informează Reuters.
Împărtăşind multe dintre nemulţumirile fermierilor din Franţa, Belgia, Ţările de Jos, Polonia şi Italia, fermierii greci s-au adunat în toată ţara în ultimele săptămâni, blocând cu tractoarele pentru scurt timp drumurile şi punctele de trecere a frontierei pentru camioanele de marfă.
Guvernul a propus marţi sprijin suplimentar pentru sector, inclusiv energie electrică mai ieftină timp de doi ani, pe lângă prelungirea cu un an a reducerii taxelor pentru motorina agricolă anunţată săptămâna trecută. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a notat că Grecia se confruntă de asemenea cu constrângeri fiscale.
Dar fermierii au declarat că măsurile nu sunt suficiente şi sindicatele lor s-au întâlnit joi în oraşul Larissa (centru) pentru a decide următoarele acţiuni.
"Am decis să organizăm un mare miting cu tractoare şi maşini la Atena marţi", le-a declarat reporterilor Rizos Maroudas, şeful sindicatului fermierilor din Larissa, după întâlnire, notează Agerpres.


Articole înrudite