18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Papa Francisc, sfat pentru copii: «Beţi un pahar cu apă când sunteţi nervoşi!»
Papa Francisc, sfat pentru copii: «Beţi un pahar cu apă când sunteţi nervoşi!»

Papa Francisc a participat luni la un joc insolit de tip întrebări-răspunsuri - precum "Ce visezi noaptea?", "Cine sunt prietenii tăi?" şi "Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" - în timpul unei întâlniri cu mii de copii din lumea întreagă, informează AFP.
"E adevărat că uneori mă enervez... dar nu muşc!", a glumit suveranul pontif în timpul acestei întâlniri de luni după-amiază cu 7.000 de copii din 84 de ţări, cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani, reuniţi în sala Paul al VI-lea, la Vatican.
După ce acea întrebare i-a fost adresată de Sofia, originară din Filipine, papa Francisc i-a răspuns printr-un sfat pe care l-a primit în timpul copilăriei sale, recomandându-le copiilor "să bea un pahar cu apă înainte să răspundă atunci când sunt nervoşi".
Întrebat pe rând despre mediul înconjurător, războaie şi chiar despre viaţa lui personală, liderul de la Vatican a răspuns într-o manieră pedagogică, repetând de mai multe ori într-o ambianţă festivă o serie de fraze precum "Dacă distrugem Terra, ne distrugem pe noi înşine".
"Nu ştiu (ce visez), pentru că eu dorm noaptea!", a glumit papa Francisc. "Uneori, am câteva vise, amintiri din tinereţe, din vremea în care eram copil", a mărturisit el.
Papa Francisc a îndemnat, de asemenea, publicul tânăr reunit în faţa lui "să nu facă risipă de hrană".
"Dacă va exista un al treilea război mondial, pacea nu va mai veni niciodată?", a întrebat Rania, o fetiţă de 12 ani de origine palestiniană, pe care papa Francisc a încercat imediat să o liniştească.
Apoi, suveranul pontif a ţinut un minut de reculegere pentru copiii ucişi în timpul războaielor. "Nu există o metodă pentru a învăţa să facem pace. Ea se obţine cu inima şi cu mâna întinsă", a explicat el.
La sfârşitul întâlnirii, papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, care a părut în bună formă şi zâmbitor, a făcut o baie de mulţime, semnând autografe şi strângând mâinile tinerilor participanţi la reuniune.
În cursul dimineţii de luni, într-o audienţă alături de Conferinţa rabinilor europeni, papa Francisc nu şi-a citit discursul, explicând că "nu se simte bine". Vaticanul a dat ulterior asigurări anunţând că suveranul pontif era doar "puţin răcit", notează Agerpres.


Articole înrudite