18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenţei artificiale
Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenţei artificiale

Elon Musk a anunţat miercuri lansarea unei noi companii axate pe inteligenţa artificială, un proiect încă misterios care ar urma să fie dezvăluit mai detaliat vineri, relatează AFP şi Reuters.
"Scopul xAI este de a înţelege adevărata natură a universului", indică start-up-ul pe site-ul său, fără a da alte detalii.
Elon Musk a explicat, pe Twitter, că xAI îşi propune să "înţeleagă realitatea". Site-ul anunţă pentru vineri o sesiune de întrebări şi răspunsuri, pe Twitter, în legătură cu acest proiect.
Compania a fost creată oficial în Nevada în martie, conform registrului corporativ al statului, dar echipa sa tehnică se află în zona San Francisco, California. La înregistrare, xAI l-a menţionat pe Elon Musk ca director.
Elon Musk controlează deja Tesla, compania aerospaţială SpaceX, Twitter, precum şi compania de tuneluri The Boring Company şi Neuralink, care este specializată în implanturi neuronale.
Echipa xAI, "condusă de Elon Musk", conform site-ului, este formată din specialişti recunoscuţi în inteligenţa artificială, dintre care unii provin de la OpenAI, creator al ChatGPT, Google sau Microsoft, notează Agerpres.


Articole înrudite