24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Schimbaţi-vă parola la contul de Facebook şi nu încercaţi să o memoraţi
Schimbaţi-vă parola la contul de Facebook şi nu încercaţi să o memoraţi

Facebook a confirmat un raport blockbuster al lui Brian Krebs care a stocat sute de milioane de parole într-un text, afirmă compania F-Secure, prin intermediul unui comunicat de presă. Într-un mesaj intitulat "Păstrarea parolelor securizate", Pedro Canahuati, Vicepreşedinte în Inginerie Securitate şi Confidenţialitate, a afirmat că "nu au fost expuse parole extern şi nu am găsit nici o dovadă de abuz până acum". Krebs raportează: "sursa Facebook a declarat că ancheta indică până acum între 200 milioane şi 600 de milioane de utilizatori Facebook ar fi putut avea parolele contului lor stocate în text şi căutate de mai mult de 20.000 de angajaţi Facebook". Acesta a fost rezultatul înregistrării cererilor. Compania nu obligă utilizatorii Facebook sau Instagram să-şi schimbe parolele. Dar ar trebui totuşi să-ţi schimbi şi tu parola. Apoi faceţi ceva şi mai important.

Schimbaţi-va parolele şi apoi uitaţi-le

Pentru a va schimba parola Facebook prin web sau o aplicaţie, mergeţi la "Setări> Securitate şi conectare> Schimbaţi parola". În Instagram, accesaţi "Setări> Confidenţialitate şi securitate> Parolă". Dar o idee chiar mai bună este să vă schimbaţi acum parolele şi să le uitaţi. De fapt, dacă nu le uiţi, e un semn teribil pentru securitatea ta. "Dacă vă puteţi aminti parolele, acestea sunt slabe", spune Janne Kauhanen, expert în securitatea informatică şi gazdă a podcast-ului Cyber Security Sauna. Da, ar trebui să aveţi o parolă de 32 de caractere generată aleator pentru fiecare serviciu şi aplicaţie. Şi acest lucru este posibil numai dacă folosiţi un manager de parole sau un loker pentru a vă ajuta. Managerii de parole simplifică viaţa şi securizarea conturilor. Toată lumea o poate face. Puteţi utiliza gratuit F-Secure KEY pe un singur dispozitiv sau ca parte a F-Secure TOTAL.

Dacă doriţi să vă amintiţi ceva, amintiţi-vă acest lucru

Probabil folosiţi autentificarea cu doi factori de câte ori puteţi, aşa cum ar trebui. Şi cei de la Facebook recomandă lucrul acesta într-o postare de a lor. Cu toate acestea, nu toate autentificările cu 2 factori sunt la fel. "Trebuie să utilizaţi întotdeauna autentificarea cu două factori, dar am văzut cazuri în care aceasta a fost ocolită", spune Janne. "Codurile de mesaje text introduse pe aceeaşi pagină de conectare cu acreditările dvs. pot fi capturate prin falsificarea site-ului. Un mesaj de eroare fals vă va informa că serviciul este temporar indisponibil, în timp ce atacatorii continuă cu sesiunea dvs. reală."

Sneaky, nu?

Cum puteţi evita asta? Evitaţi utilizarea mesajelor text sau SMS ca un al doilea factor pentru autentificare. Puteţi utiliza în schimb o aplicaţie, cum ar fi Authenticator Google. Acestea sunt mult mai dificil de compromis.

Amintiţi-vă acest lucru - uitaţi-vă parolele

Luarea în serios a parolelor nu implică aglomerarea creierului cu ajutorul unei serii de litere, numere şi caractere speciale. RAM-ul dvs. va fi utilizat cu mai multă înţelepciune pentru a vă asigura dvs. şi tuturor ca vă place să faceţi ceea ce fac profesioniştii în domeniul securităţii cibernetice - să înveţi să iubeşti un manager de parole. Mai multe informaţii despre F-Secure TOTAL, pot fi găsite pe f-secure.ro.


Articole înrudite