19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
25 de ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă
25 de ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Preşedintele ANOFM, Florin Cotoşman, a adresat un mesaj cu prilejul aniversării a 25 de ani de activitate a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă:
„La 25 de ani de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă avem ocazia să privim înapoi cu mândrie, să celebrăm parcursul instituţiei noastre, dar şi să ne proiectăm cu încredere într-un viitor plin de oportunităţi şi provocări.
De-a lungul celor două decenii şi jumătate, am reuşit să formăm o echipă implicată în multiple activităţi, o echipă cu mari responsabilităţi în domeniul serviciilor destinate pieţei muncii. Cu fiecare an care a trecut, am învăţat, ne-am adaptat şi am evoluat pentru a răspunde nevoilor şi schimbărilor din societatea noastră care este în continuă transformare.
Identificarea şi valorificarea oportunităţilor de ocupare prin oferirea de servicii de calitate, atât pentru cei care caută un loc de muncă cât şi pentru angajatori, sunt deziderate permanente urmărite în activitatea desfăşurată la nivelul întregii structuri a ANOFM.
În acest moment, ANOFM oferă servicii profesioniste accesate cu încredere de toţi cei care doresc să intre pe piaţa muncii sau să evolueze în cadrul acesteia şi, totodată, este implicată în atragerea de fonduri europene destinate susţinerii măsurilor de stimulare a ocupării şomerilor.
În calitate de actor principal pe piaţa muncii, instituţia noastră a contractat 1,2 miliarde euro din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, destinaţi susţinerii clienţilor (persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori), dar şi creşterii calităţii serviciilor dedicate acestora, devenind astfel unul dintre cei mai mari beneficiari POCU din România.
Acum, în ultima lună a acestui an, sunt încântat să anunţ că finalizăm cu succes toate obiectivele propuse prin proiectele de dezvoltare instituţională stabilite prin Strategia ANOFM, şi care sunt condiţionalităţi favorizante pentru viitorul Cadru Financiar Multianual 2021 – 2027 al Uniunii Europene: Relaţia SPO cu angajatorii – eSPOR, Managementul de caz – Proces de incluziune pe piaţa muncii şi ReCONECT – Adaptare la schimbare – Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieţei Muncii şi Educaţiei. Obiectivele celor 3 proiecte au fost complementare cu cele stabilite în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi vor fi continuate şi dezvoltate cu finanţare din Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare (POEO).
ANOFM a trecut printr-un amplu proces de modernizare şi reformare pentru ca serviciile oferite să răspundă cât mai exact necesităţilor clienţilor săi, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori.
Astfel, vom fi mult mai performanţi, vom oferi servicii mai rapid şi vom răspunde mai eficient nevoilor clienţilor ANOFM. Modernizarea continuă a instituţiei noastre reprezintă un angajament către excelenţă şi către adaptarea la cerinţele în schimbare ale lumii contemporane.
Aprecierea venită din partea Comisiei Europene, ce monitorizează parcursul instituţional al ANOFM, a contribuit la finanţările obţinute atât în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în cele din Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare (POEO), dar şi prin Programul Operaţional Tranziţie Justă (POTJ).
Sunt onorat să mă aflu la conducerea echipei ANOFM şi în această calitate cu prilejul aniversării intituţiei noastre vreau să mulţumesc tuturor în mod special membrilor Consiliului de Administraţie al ANOFM, partenerilor, colaboratorilor şi colegilor şi, nu în ultimul rând, clienţilor noştri pentru sprijinul şi încrederea acordate.
Totodată, doresc să remarc interesul reprezentanţilor mass-media şi al societăţii civile pentru activitatea noastră şi pentru informarea corectă a opiniei publice. Atât eu, cât şi colegii mei ne dorim să fiţi alături de noi în continuare pentru ca informaţia să ajungă la publicul nostru cât mai rapid şi obiectiv.
În încheiere, vă doresc Sărbători Fericite şi un An Nou plin de împliniri, sănătate şi bucurii alături de cei dragi.
La mulţi ani, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă!”.


Articole înrudite