28 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani
Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani

Corul Madrigal revine în Statele Unite după 35 de ani, într-un ''turneu aniversar grandios'' la Washington, New York, Chicago şi Seattle, cu recitaluri în Catedrala Naţională a SUA şi Congresul american, conform unui comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii. Biletele s-au epuizat în primele zile de la punerea lor în vânzare, în toate oraşele.
La 60 de ani de existenţă, Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Anna Ungureanu, se va afla în America, la invitaţia Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, în cadrul unui turneu aniversar, în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie 2023.
"Corul va susţine şase concerte în patru mari oraşe: Washington, New York, Chicago şi Seattle, biletele fiind deja epuizate în primele zile de la lansare. Concertele vor avea loc în mai multe clădiri istorice şi de cultură americane: în clădirea Congresului american şi la National Cathedral din Washington, D.C.; în New York, în cea mai mare catedrală episcopală din lume, Saint John the Divine Cathedral şi în celebra sală de concerte Merkin Hall; la Town Hall din Seattle şi la Saint James Lutheran Church din Chicago", se arată în comunicat.
După 35 de ani de la ultimul său turneu peste ocean, când la unul dintre spectacole a participat preşedintele Jimmy Carter, Corul Madrigal se va întâlni cu publicul american, dar şi cu românii din Statele Unite de pe ambele Coaste ale Americii, cu un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde româneşti şi internaţionale, precum şi compoziţii corale universale.
"Corul Madrigal este unul dintre cele mai bune proiecte culturale pe care România îl poate prezenta lumii, un vector important al diplomaţiei noastre publice, o emblemă de primă clasă care pune ţara noastră pe harta culturală a lumii. Turneul corului Madrigal este şi o ocazie excelentă de a celebra talentul românesc, acesta fiind motto-ul sub care ambasada noastră a organizat evenimentele de diplomaţie publică în acest an", a declarat ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, citat în comunicat.
Americanii şi comunităţile de români din Statele Unite aşteaptă cu nerăbdare turneul Corului Madrigal. Cu aproape o lună înainte de începerea turneului au fost epuizate, deja, toate biletele în cele patru oraşe. Motiv pentru care organizatorii au decis ca în Chicago Corul Madrigal să susţină un al doilea concert, pe lângă cel programat iniţial, potrivit comunicatul Ambasadei României în SUA.
"Corul Madrigal va avea ocazia să performeze în cea mai mare catedrală episcopală din lume, care reprezintă un reper al patrimoniului arhitectural mondial. Saint John the Divine Cathedral din New York are o suprafaţă de aproximativ 11.200 metri pătraţi şi se numără, de asemenea, printre cele cinci cele mai mari clădiri bisericeşti din lume, ca suprafaţă şi volum. Construcţia sa a început în 1892 şi continuă şi astăzi", se precizează în comunicat.
Organizat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii împreună cu Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul generos al Ministerului Culturii şi al sponsorilor Banca Transilvania, Vodafone, ING, UiPath şi Fan Courier, turneul Corului Madrigal anticipează sărbătorile de iarnă, dar marchează şi Ziua Naţională a României.
Detalii despre eveniment, calendar, spaţiile de desfăşurare şi accesul publicului sunt disponibile pe website-ul turneului - www.madrigaltour.com, notează Agerpres.


Articole înrudite