23 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă un cutremur de peste 4 grade, la Arad
Încă un cutremur de peste 4 grade, la Arad

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP a transmis că astăzi, 23 mai 2023, ora 19:15, s-a produs în Crişana, Arad un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 6.8 km şi intensitate V. 
Cutremurul s-a produs la 18km SE de Arad, 46km NE de Timisoara, 71km SE de Bekescsaba, 94km N de Resita.

Seismologul Mihai Diaconescu a declarat la Antena3 CNN că trebuie să ne obişnuim cu numărul mare de cutremure, iar cel înregistrat recent în zona Arad pare să fie influenţat de cutremurele care au avut loc în Turcia. 

„Da, cred că trebuie să ne obişnuim, mai ales în zona vestică dacă au început, pentru că acelea sunt influenţate de Mediterană, deci vin de undeva din partea sudică, probabil că este o influenţă foarte mare pe un plan de sensibilitate de la turci, în urma cutremurelor catastrofale de la turci şi da, trebuie să ne obişnuim.”, a spus Mihai Diaconescu. 
Reamintim că ieri s-a produs, la Arad, un seism de suprafaţă cu magnitudinea de 4.7, la adâncimea de 12.9 km. Apoi a urmat şi o replică. 
Au urmat alte patru cutremure, peste noapte, dar mai mici, 2 pe Richter, la 23:26, adâncimea de 10 kilometri, 2,4 grade, la 00:21, la adâncimea de 2 kilometri, 2 pe Richter, la 02:48, la adâncimea de 10 kilometri, 2,7 pe Richter, la 05:12, la adâncimea de 5 kilometri. 


Articole înrudite