25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La 19 ani, a murit ucisă de urs sub ochii iubitului! Fiara a atacat-o apoi a târât-o într-o prăpastie
La 19 ani, a murit ucisă de urs sub ochii iubitului! Fiara a atacat-o apoi a târât-o într-o prăpastie

Final tragic marţi, 9 iulie, pentru o fată de doar 19 ani. Aceasta a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni, judeţul Prahova. Ulterior, aceasta a fost găsită moartă. Autorităţile au decis ca animalul sălbatic să fie împuşcat, potrivit Fanatik.ro.
Tragedia, petrecută în zona turistică Jepii Mici, s-a petrecut sub privirile îngrozite ale iubitului fetei. Acesta a mărturisit că fiara a apucat-o pe fată şi a târât-o după el până a dispărut cu aceasta într-o râpă adâncă. Ambii erau în drumeţie când le-a apărut în cale ursul.
Marţi seara, preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit cum s-a întâmplat tragedia din Bucegi. Conform acestuia, într-o primă fază, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetaţia de lângă potecă şi undeva în această vegetaţie a scăpat-o într-o prăpastie şi a căzut acolo.
Ulterior, animalul a coborât după ea. În tot acest timp, persoana care a rămas în potecă, iubitul victimei, a văzut tot ce s-a întâmplat şi a sunat la 112. Din acest punct s-a declanşat acţiunea de recuperare sau de salvare.
Şeful Salvamont România descrie cum a decurs operaţiunea de recuperare a trupului tinerei. Sabin Cornoiu spune că „ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui”.
„Nu i-a atacat pe colegi, dar aceştia au strigat, şi-au făcut simţită prezenţa şi n-au avut probleme. Probabil specialişti în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală şi poate să acţioneze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.
Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă şi luat pe neaşteptate, pentru că ei au nişte simţuri foarte bune şi cu siguranţă simţeau persoana de la distanţă. Deci nu avem foarte multe informaţii, dar probabil cineva va va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă şi va identifica ce s-a întâmplat.
Este regretabil, e un traseu circulat de turişti, este păcat că animalele s-au învăţat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare şi turismul montan se va putea desfăşura în siguranţă”, a afirmat şeful Salvamont România, la Antena 3.
Între timp, au început să apară informaţii în legătură cu identitatea victimei. Publicaţia Bzi.ro scrie că fata de 19 ani era din Iaşi. Numele ei este Maria Diana. Ea locuia cu viză de flotant în Bucureşti.


Articole înrudite