22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţist local arestat după ce a torturat un tânăr până la moarte, la Arad
Poliţist local arestat după ce a torturat un tânăr până la moarte, la Arad

Unul dintre cei doi poliţişti locali bănuiţi că ar fi bătut un tânăr de 32 de ani, la jumătatea lunii iulie, în sediul Poliţiei Locale Arad, a fost reţinut noaptea trecută. Bătaia a fost urmată, la scurt timp, de decesul tânărului!

Miercuri, 04 octombrie 2023, Liber Florin Nicolae (foto ), poliţist local în cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, a fost reţinut. În urma audierii poliţistului local, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul de caz a decis reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Faptul că dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, înseamnă că încadrarea juridică a faptei a fost schimbată: din ucidere din culpă şi purtare abuzivă în tortură ce a avut ca urmare moartea victimei. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a admis în această după-amiază propunerea de arestare preventivă. Astfel, agentul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Tânărul de 32 de ani (foto ) a ajuns în mâinile poliţiştilor locali în urma unui incident care a avut loc la jumătatea lunii iulie, în zona Gării CFR, după ce bărbatul ar fi stropit cu bere zidul unei clădiri. De aici a fost ridicat de poliţiştii locali şi dus la sediul Poliţiei Locale de pe Calea Victoriei, unde tânărul a suferit un stop cardiac. Bărbatul a fost preluat din sediul Poliţiei Locale de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean Arad, însă a fost declarat decedat la scurt timp după sosirea la unitatea medicală. Familia tânărului a avut dubii încă de la început privind circumstanţele morţii. Aveau să trăiască un şoc după ce au decis să caute dovezi chiar pe trupul neînsufleţit celui drag lor. Au făcut fotografii după ce pe cadavru au observat mai multe vânătăi, pe mâinile tânărului fiind vizibile şi urmele încătuşării, susţine familia, potrivit specialarad.ro.


Articole înrudite