27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Românii vor fi anunţaţi prin SMS când urmează să le expire paşaportul
Românii vor fi anunţaţi prin SMS când urmează să le expire paşaportul

Direcţia Generală de Paşapoarte, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, începând cu data de 19 martie 2024, introduce un nou serviciu de notificare prin SMS (la numărul de telefon mobil valabil doar în reţelele naţionale), care se va adresa cetăţenilor care deţin documente de călătorie valabile ce urmează să expire în următoarele 6 luni, aspect ce va permite cetăţenilor să îşi planifice eficient obţinerea documentului de călătorie.
Furnizarea acestui serviciu vine în sprijinul cetăţenilor, în vederea evitării situaţiilor neplăcute care ar putea duce la anularea unei călătorii, oferindu-le acestora posibilitatea efectuării unei programări începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetăţenii vor putea realiza o programare în funcţie de volumul şi dinamica solicitărilor de paşapoarte înregistrate în timp real.
„Totodată, precizăm că pentru următoarele 90 de zile, prin intermediul platformei de programări on-line de pe HUB-ul de servicii al MAI, au fost efectuate 26.587 programări on-line, dintr-un total de 373.813 locuri de programare disponibile, rezultând, astfel, un grad de ocupare al programărilor on-line de 14,06%. Având în vedere aceste aspecte, pentru ca timpul de aşteptare la ghişeu să fie zero, recomandăm cetăţenilor să se programeze pentru obţinerea paşaportului românesc. De asemenea, în considerarea faptului că reglementarea condiţiilor de intrare, şedere sau tranzit al unei ţări reprezintă un drept al statului în cauză, recomandăm cetăţenilor români să verifice condiţiile stabilite de statul pe teritoriul căruia urmează să efectueze călătoria, accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, secţiunea Condiţii de călătorie. Cu titlu de exemplu, precizăm că state precum Emiratele Arabe Unite, Israel, Republica Maldive, Regatul Thailanda solicită ca valabilitatea paşapoartelor simple electronice să fie de minim 6 luni de la intrarea pe teritoriul ţării”, transmite Direcţia Generală de Paşapoarte.


Articole înrudite