16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ariciul, numit "Animalul anului 2024"
Ariciul, numit "Animalul anului 2024"

O asociaţie germană din domeniul conservării vieţii sălbatice a numit luni ariciul vest-european (Erinaceus europaeus) ''Animalul anului 2024'', potrivit DPA.
Ariciul vest-european (Erinaceus europaeus), răspândit în mare parte din teritoriul Germaniei, a devansat veveriţa şi vulpea roşie în voturilor exprimate în cadrul acestui premiu anual, a anunţat German Wildlife Foundation luni în Hamburg.
Donatorii fundaţiei votează pentru aceste premii din 2017 pentru a atrage atenţia asupra animalelor sălbatice în pericol de dispariţie.
Distrugerea habitatului pune în pericol existenţa ariciului vest-european, specie ale cărei exemplare ating la maturitate o lungime de circa 20 de centimetri.
În zonele rurale din Germania, câmpiile au înlocuit tot mai mult zonele cu gard viu, păduri şi păşuni, care au fost în trecut habitatul acestor animale, potrivit lui Klaus Hackländer, biolog în domeniul faunei sălbatice şi directorul fundaţiei.
Aricii au fost forţaţi să se mute în oraşe - unde asfaltul şi suprafeţele din beton, autovehiculele şi maşini de tuns iarbă au făcut dificilă viaţa acestor animale.
Ariciul se află pe ''lista de avertizare timpurie'' în ceea ce priveşte speciile ameninţate, iar populaţia acestei specii este într-un declin continuu, notează Agerpres.


Articole înrudite