29 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Câinele este capabil să detecteze infidelitatea într-un cuplu uman
Câinele este capabil să detecteze infidelitatea într-un cuplu uman

Un specialist în comportament canin explică că dacă jumătatea te înşală, prietenul tău cu patru picioare va fi primul care va afla, datorită flerului său.
Câinele a fost cel mai bun prieten al omului de mii de ani. Consolează, linişteşte, dă bucurie... Şi poate cunoaşte dacă în familie apare o persoană infidelă...
Într-un sondaj recent, efectuat pe un eşantion de peste 2.000 de membri ai unui site de întâlniri extraconjugale, 60% dintre respondenţi au dezvăluit că plimbarea câinilor a înlocuit întâlnirile tradiţionale pentru o legătură amoroasă.
Dar atenţie, chiar dacă sunt întâlniri secrete, câinii pot simţi când o fiinţă umană ascunde ceva şi dacă a mers la o întâlnire erotică. Cel puţin aşa crede englezoaica Anna Webb, care a lansat acest sondaj pe site-ul de întâlniri ilicite pentru a explica cum câinii pot mirosi infidelitatea cu nasul lor.

220 de milioane de receptori olfactivi

Deşi aceste animăluţe pufoase nu înţeleg conceptul de înşelăciune, îşi folosesc simţul mirosului pentru a afla unde a fost proprietarul lor, întâlnirile sau activităţile lor. Ei sunt dotaţi de la natură cu 220 de milioane de receptori olfactivi în mucoasa nazală, comparativ cu doar 5 milioane pentru oameni.
„Câinele tău ştie sigur unde ai fost. Simţul mirosului este superputerea lor. Când adulmecă un nou parfum, îşi amintesc de el, mai ales dacă se corelează cu starea de spirit a stăpânului lor, indiferent dacă sunt fericiţi, trişti, stresaţi sau anxioşi”, a explicat Anna. Aşa că ei văd literalmente cu nasul. Abilitatea lor incredibilă nu se opreşte aici. Câinii memorează toate mirosurile datorită unei zone din creier care serveşte ca un fel de catalog de mirosuri. „Este ca un computer imens, o bază de date”, a spus Anna Webb.
Chiar dacă animalul de companie este conştient de o infidelitate, comunicarea acesteia către cel înşelat este mult prea dificilă. Păcat!

Articole înrudite