18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pisica din rasa Pixie-Bob poate fi dresată pentru a merge în lesă
Pisica din rasa Pixie-Bob poate fi dresată pentru a merge în lesă

Pisica din rasa Pixie-Bob, deşi cu un aspect sălbatic, este sociabilă, afectuoasă şi adoră să interacţioneze cu membrii familiei, dovedindu-se un companion preferat de copii.
Această rasă, de origine americană, a fost realizată de Carol Ann Brewer, potrivit informaţiilor de pe site-ul tica.org/cat-breeds.
Pixie-Bob are un corp musculos, un bot mare, iar ochii mari, distanţaţi, pot avea culoarea aurie, maro sau verzi. Au smocuri de păr în vârful urechilor. Picioarele acestei pisici sunt mari şi puternice şi dispun de mai multe degete (pisici polidactile). O pisică normală are cinci degete la lăbuţele din faţă şi patru degete la lăbuţele din spate. Pixie-Bob poate avea însă şapte degete la o lăbuţă. Coada este scurtă având până la 10 cm.
Blana poate fi scurtă sau lungă, deasă şi moale. Coloristica cuprinde toate nuanţele de maro cu pete tigrate, marcaje de rimel la colţul exterior al ochiului, în partea de jos.
Masculul poate atinge greutatea între 7 şi 10 kg, femela este mai mică ajungând până la 8-9 kg.
Majoritatea pisicilor ce aparţin acestei rase sunt calme, blânde mai ales cu copiii şi, de obicei, se înţeleg şi cu celelalte animale de companie. Este un companion recomandat şi pentru persoanele mai vârstnice.
Sunt foarte inteligente, curioase şi active, dar nu hiperactive, potrivit site-ului www.animalutul.ro. Poate fi dresată pentru a merge în lesă. În comportamentul lor sunt remarcate şi numeroase caracteristici specifice câinilor, precum întâmpinarea stăpânul când soseşte acasă, îngroparea alimentelor necunoscute, joaca în apă, furatul şi acapararea unor obiecte mici (în special obiecte strălucitoare).
Pixie-Bob necesită o periere o dată pe săptămână, pentru a îndepărta părul mort şi pentru a-şi păstra blana strălucitoare şi sănătoasă. Unghiile trebuie tăiate regulat, de două ori pe săptămână. Este indicată perierea dinţilor frecvent şi curăţarea urechilor săptămânal.
În general este o rasă sănătoasă, nu este predispusă la multe dintre bolile pe care le fac alte pisici cunoscute, potrivit site-ului cats.petbreeds.com. Unele pisici Pixie-Bob au anumite reacţii adverse la vaccinare, astfel cei care doresc să adopte o pisică din această rasă este indicat să discute înainte cu un veterinar.
Speranţa de viaţă la pisicile din rasa Pixie-Bob este între 13 şi 16 ani.


Articole înrudite