24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Videoclipurile cu pisici constituie un excelent anti-stres
Videoclipurile cu pisici constituie un excelent anti-stres

Videoclipurile cu pisici înregistrează un succes fenomenal pe internet şi îndeosebi pe reţelele de socializare. O echipă de cercetători americani de la Universitatea Indiana arată că, "la prima vedere, este un subiect prea uşor ca să facă obiectul unui studiu academic serios, însă extraordinara popularitate de care se bucură filmuleţele cu pisici justifică cercetări aprofundate".

Echipa a realizat un studiu pe această temă, invitând şi alţi cercetători, specialişti în media şi psihologie, să continue lucrările, relatează miercuri passionsante.be. În cadrul cercetării, circa 7.000 de utilizatori de internet au răspuns unui chestionar care viza în special frecvenţa vizionării unor videoclipuri cu pisici şi reacţiile emoţionale în aceste împrejurări.

Au fost puse în evidenţă câteva elemente interesante. Astfel, "aceste secvenţe aduc, chiar şi pe moment, un beneficiu emoţional imposibil de negat, calmând anxietatea şi stresul, trezind un sentiment de bucurie şi atenuând o senzaţie de neplăcere".

Situaţia nu este totuşi sută la sută idilică, fiindcă destul de mulţi amatori de videoclipuri cu pisici admit că resimt un oarecare sentiment de culpabilitate după ce le vizionează, fiind conştienţi că astfel amână alte activităţi. Acest lucru este cu atât mai adevărat la locul de muncă. Dar şi în acest caz lucrurile sunt mai complexe, deoarece starea de bine instalată după vizionarea videoclipurilor ajută la realizarea mai eficientă a sarcinilor de serviciu, cu un spirit mai pozitiv.

Specialiştii americani arată că "cercetări ulterioare vor permite o mai bună înţelegere a influenţei videoclipurilor cu pisici asupra stării emoţionale, urmând să fie testată capacitatea lor, ca demers simplu şi ieftin, de a îmbunătăţi o stare emoţională".


Articole înrudite