23 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu: Vor fi organizate foarte multe cursuri de educaţie juridică în şcoli şi licee
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu: Vor fi organizate foarte multe cursuri de educaţie juridică în şcoli şi licee

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că aproximativ 50% dintre persoanele aflate în evidenţele serviciilor de probaţiune în ultimii trei ani au fost condamnate pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul de circulaţie.
 "Cu alte cuvinte, jumătate din activitatea sistemului de probaţiune este dedicată consilierii specifice în această materie. E un volum extraordinar de mare, practic avem un serviciu de probaţiune al României dedicat într-o proporţie covârşitoare acestui capitol", a spus Gorghiu, la Forumul Siguranţei Rutiere, organizat de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie la Palatul Parlamentului.
Ministrul Justiţiei a precizat că, din punct de vedere al traficului rutier, situaţia de pe drumurile din România este "gravă" şi propune întărirea prevenţiei la acest capitol.
"Voi pune, ca ministru al Justiţiei, un accent extraordinar de puternic pe componenta prevenţiei primare. Pentru că eu cred că de aici pornesc toate lucrurile. Au fost, sunt şi vor fi organizate foarte multe cursuri de educaţie juridică în şcoli şi licee. Această educaţie juridică în licee a fost materializată în privinţa infracţiunilor la regimul rutier în activităţi de tipul - o zi la instanţă, o zi în penitenciar, o zi în probaţiune şi au avut rezultate interesante", a adăugat Alina Gorghiu.
Ea a arătat că, potrivit statisticilor Ministerului Justiţiei, două infracţiuni au foarte mare amploare: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, care este cea mai des întâlnită infracţiune în statistică, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
"Suntem conştienţi, însă, că e nevoie de mult mai multe măsuri concrete, care ţin şi de politica contravenţională şi de politica penală, şi de politica pe zona de prevenţie", a afirmat ministrul Justiţiei, notează Agerpres.


Articole înrudite