27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Onuţ Atanasiu şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Galaţi
Onuţ Atanasiu şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Galaţi

Prim-vicepreşedintele PNL Galaţi şi candidat la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Onuţ Atanasiu şi-a anunţat demisia din funcţia deţinută în partid, ca urmare a rezultatelor dezastruoase înregistrate la alegerile locale din data de 9 iunie 2024.
„Faţă de 2020, când PNL obţinea şase locuri în consiliul local, cu 14.086 voturi (17,67% din total), în prezent se prefigurează jumătate din mandate, pentru că am obţinut jumătate din voturile de acum patru ani: 7.396 (8,52%).
Faţă de 2020, când PNL nu a avut candidat la funcţia de primar, ci l-a susţinut pe reprezentantul USR, nu putem face o comparaţie obiectivă. În mod clar, însă, rezultatul actual este unul dezastruos.
Explicaţii pot fi multe şi ele vor fi discutate, în interiorul partidului. Pentru omul simplu, contează mai puţin. Trebuie să înţelegem şi să respectăm acest semnal de alarmă, pentru că alegătorii au întotdeauna dreptate. Iar alegătorii ne-au transmis că este momentul să venim mai aproape de ei, de nevoile lor.
Ca profesor de fizică la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, sunt un om obişnuit cu performanţa, fapt dovedit de cei aproximativ 50 de elevi olimpici cu care am avut onoarea să lucrez în carieră. Înţeleg însă şi un semnal de alarmă, un moment de criză. Şi înţeleg că trebuie produsă o schimbare, dacă vrem că momentul să nu se repete sau criza să nu se adâncească.
În acest context, mi-am înaintat astăzi demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene a PNL Galaţi. Rămân simplu membru, dar mă pregătesc să mă implic mai mult la nivelul oamenilor simpli, pe care îmi doresc să-i reprezint.
Nu în ultimul rând, felicitări, atât învingătorilor, cât şi competitorilor.
Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături. Îi asigur pe toţi, indiferent ce au votat, de sprijinul meu ori de câte ori va fi nevoie.
Rămân la părerea că lucrurile în Galaţi se mişcă mult mai greu faţă de alte oraşe din România. Motiv pentru care voi lupta în continuare pentru aceste locuri, pe care le iubesc şi care merită să recapete strălucirea de altă dată şi forţa economică din trecut”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, Onuţ Atanasiu.


Articole înrudite