29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primarul de la Isaccea şi-a dat demisia
Primarul de la Isaccea şi-a dat demisia

Primarul oraşului Isaccea, Moraru Anastase (foto), şi-a dat demisia din funcţie, luni, 15 aprilie 2024. Acesta se afla la finalul celui de-al treilea mandat de primar, însă se pare că din cauza unor tensiuni politice, acesta a ales să renunţe la funcţie cu mai puţin de două luni înainte de alegerile locale din 9 iunie.
„Capăt de drum. După aproximativ 12 ani (fără două luni) am luat o decizie foarte grea pentru mine, de a renunţa la funcţia de primar a oraşului Isaccea din motive personale. Au fost 12 ani grei, de la prima perioadă cu lipsă de resurse financiare, începuturile în atragerea de fonduri, Covidul, războiul, gestionarea refugiaţilor şi TIR-urilor, multitudinea de contracte de finanţare prin atragerea de fonduri europene şi nu numai. Am fost prezent zi de zi în slujba comunităţii (nu ştiu dacă am 10 zile de concediu, am lipsit doar cât am fost internat). Prin tot ceea ce am realizat nu am făcut decât să se vorbească frumos despre oraşul Isaccea. Nu am să enumăr realizările (numai cei care nu vor să vadă nu observă schimbările în cei 12 ani). Sumele atrase în această perioadă depăşesc 50 milioane euro. Prin cele 30 de finanţări (din care 26 contracte de finanţare, iar pentru celelalte patru urmează, care însumează peste 40 de investiţii) odată cu finalizarea lor, oraşul se va transforma într-un oraş modern european (ar fi păcat ca cei care vor veni la conducerea localităţii să nu continue aceste investiţii). Oraşul se va dezvolta. La investiţiile primăriei (există oportunităţi de atragere a altor investiţii din fonduri europene), investiţii guvernamentale (drum expres, şi în perspectivă podul de peste Dunăre, Isaccea - Orlovka) şi odată cu investiţiile private care vor urma (extindere vamă, antrepozite fiscale vamale, centre de înmagazinare energie electrică, parc industrial, hotelul etc.) vor putea face din oraşul Isaccea a doua putere economică a judeţului. Prin sumele atrase pe fonduri europene, dintr-o statistică a Programului Operaţional Regional, suntem pe locul 6 din 216 oraşe din România. Suntem singura localitate din sudul ţării care digitalizează colectarea deşeurilor menajere (proiect aflat în implementare). Toate aceste nu se puteau realiza fără sprijinul celor din  primărie, pe această cale le mulţumesc. Pentru munca depusă împreună, ca o recunoaştere a activităţii depuse de primărie s-a obţinut certificare ISO 9001 (ca o recunoaştere a managementului calităţii serviciilor către populaţie). Primarului dumneavoastră ca recunoaştere a muncii depuse a ocupat următoarele funcţii: Membru supleant în Congresul Autorităţilor Locale de la Strasbourg; Membru în Consiliul Director al Asociaţiei Oraşelor din România; Membru în Comitetul Director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est Brăila; Preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal pe judeţul Tulcea pentru care am semnat cel mai mare contract de finanţare de până acum din judeţul Tulcea în valoare de 265 de milioane de euro - Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea. Pentru mine a fost onoare să fiu primar al oraşului Isaccea şi mă înclin în faţa dumneavoastră, locuitori ai oraşului Isaccea, şi vă mulţumesc pentru sprijinul pe care l-am avut în această perioadă şi nu numai”, a declarat Moraru Anastase.
Prefectul judeţului Tulcea a desemnat-o pe viceprimăriţa Dorina Mihail să preia atribuţiilor de primar până la alegerile locale din 9 iunie 2024.


Articole înrudite