16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Accident feroviar în Giurgiu! Două locomotive s-au ciocnit; un mecanic era băut
Accident feroviar în Giurgiu! Două locomotive s-au ciocnit; un mecanic era băut

Doi bărbaţi, în vârstă de 55 şi 58 de ani, au ajuns la spital, după ce două locomotive, una fără ordin de circulaţie, s-au ciocnit în noaptea de marţi spre miercuri, între localităţile Toporu şi Chiriacu din judeţul Giurgiu. Potrivit ISU Giurgiu, un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare. Accidentul s-a petrecut pe linia 103, la aproximativ 25 km de Giurgiu şi 40 km de Videle. Traficul pentru trenurile de călători a fost blocat.
Potrivit anchetatorilor, un mecanic de locomotivă nu ar fi respectat semnalul de oprire, fiind băut. "Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ", a confirmat IPJ Giurgiu. Şi şeful de tren era băut, dar acesta din urmă a refuzat să fie testat, fiind dus la spital pentru prelevarea de probe biologice. "Şi ce să fac, să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic?", a fost reacţia ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în cazul acestui accident feroviar.
În coliziunea produsă în linie curentă au fost implicate locomotive aparţinând operatorilor Constantin Grup (închiriată la Rail Cargo România) şi United Railways. Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR) a "tras pe dreapta" toate trenurile companiei United Railways, cea la care lucrează mecanicul care s-a urcat beat în locomotivă, scrie Club Feroviar. Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar, notează hotnews.ro.


Articole înrudite