04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

În ziua de vineri, 23 mai a.c., a avut loc la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, lansarea oficială a proiectului cu finanţare din Fondul Social European „Dezvoltarea aptitudinilor de muncă prin metode interactive de învăţare şi îmbunătăţirea serviciilor de consiliere şi orientare profesională pentru creşterea şanselor de ocupare ale elevilor şi studenţilor”. Universitatea gălăţeană va derula pe parcursul a 18 luni acest proiect în calitate de solicitant şi coordinator al unei echipe din care mai fac parte Fundaţia „Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie”, filiala Tulcea, în calitate de Partener 1, Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, în calitate de Partener 2 şi Asociaţia de Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social, Tulcea, în calitate de Partener 3. Activităţile propuse în cadrul acestui proiect au ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor de consiliere şi orientare profesională şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 1060 de persoane din Regiunea de Sud-Est, aflate în tranziţia de la şcoală la viaţa activă, desfăşurarea pe parcursul programelor de educaţie şi formare profesională de activităţi şi acţiuni pentru creşterea şanselor de ocupare şi îmbunătăţirea inserţiei profesionale adaptate grupului ţintă (530 studenţi şi 530 elevi).
Acest fapt arată interesul public şi impactul la nivelul cetăţeanului al acestui proiect. Ion Cordoneanu, conferenţiar la Facultatea de Istorie, Filosofie, Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi director al proiectului, a afirmat că „tinerii vizaţi în grupul ţintă vor deveni mai conştienţi în legătură cu oportunităţile reale oferite de piaţa muncii, mai adaptabili şi motivaţi pentru învăţarea practică, aceste atitudini având efecte directe asupra orientării lor pe piaţa muncii”.
În urma analizelor prezentate, echipa de experţi ai proiectului a subliniat ideea utilităţii proiectului şi şi-a exprimat speranţa că tinerii studenţi şi liceeni vor fi receptivi la activităţile propuse. Aceasta cu atât mai mult cu cât este vizată în mod explicit capacitatea viitorilor absolvenţi de a-şi construi propriul viitor.


Articole înrudite