03 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prefectul Brăilei despre maratonul vaccinării de la mall: Adresabilitatea nu a fost una foarte mare!
Prefectul Brăilei despre maratonul vaccinării de la mall: Adresabilitatea nu a fost una foarte mare!

La maratonul vaccinării, organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la centrul din incinta Brăila Mall, au fost inoculate, în total, 1285 de persoane, informează Instituţia Prefectului-Judeţul Brăila. Conform datelor centralizate la nivelul centrului de vaccinare, cele mai multe persoane au decis să se imunizeze cu serul de la Pfizer, respectiv 955 de persoane şi 330 au optat pentru serul de la Johnson & Johnson. Maratonul vaccinării a fost organizat la propunerea prefectului judeţului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu şi s-a desfăşurat în perioada cineri, 05 noiembrie - duminică, 07 noiembrie 2021, de la ora 8.00 până la miezul nopţii.

„Am organizat acest maraton de vaccinare tocmai pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care vor să se imunizeze şi nu au avut ocazia până acum, poate din cauza timpului, sau pur şi simplu nu erau convinşi de necesitatea imunizării. Şi chiar dacă adresabilitatea nu a fost una foarte mare, eu mă bucur totuşi că am dat un semnal pozitiv şi am oferit o soluţie de vaccinare după ora 20.00, când toate celelalte centre sunt închise la Brăila. Eu le mulţumesc, încă o dată, oamenilor care ne-au susţinut pentru operaţionalizarea acestui centru şi personalului medico-sanitar pentru că ne-au ajutat şi ne ajută, în continuare, în campania de vaccinare, şi nu doar celor din incinta Brăila Mall, ci tuturor medicilor, asistenţilor şi registratorilor implicaţi în campania de vaccinare, dar şi celor din spitale pentru tot efortul pe care îl poartă pe umeri, în această pandemie”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu.

Activitatea la centrul de vaccinare din incinta Brăila Mall va continua de luni până duminică, în intervalul orar 8.00- 20.00. Totodată, în municipiul Brăila, au mai fost deschise încă două centre de vaccinare, respectiv unul amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nedelcu Chercea” şi unul care se află pe strada General Gheorghe Avramescu nr. 36, la „Vard” Brăila. Aceste două noi locaţii vor funcţiona după următorul program: luni-vineri, între orele 8.00- 16.00. În municipiul Brăila mai funcţionează şi centrul de vaccinare amenajat în cadrul Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, deschis de luni până duminică, între orele 8.00-20.00, şi în judeţ, la Spitalul Orăşenesc Făurei, mai este disponibil un alt centru pentru imunizarea populaţiei împotriva Covid-19, deschis de luni până vineri, între orele 8.00-14.00.


Articole înrudite