15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pregătire intensă a tinerilor poliţişti la Brăila
Pregătire intensă a tinerilor poliţişti la Brăila

În perioada 24 aprilie-12 mai a.c., agenţii de poliţie absolvenţi ai promoţiei aprilie 2023 ai Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, repartizaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila, au participat la un program de pregătire desfăşurat sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională.
Elementele de teorie au fost îmbinate cu situaţii de instruire practică, în sesiuni susţinute de ofiţeri specialişti pe diferite domenii (ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, criminalistic, poliţie transporturi, tragere cu armamentul, tactică poliţienească etc.), iar acestea au fost completate cu o secvenţă de activitate practică la diferite structuri, sub îndrumarea unor poliţişti cu experienţă.
În acest mod, cei 28 de agenţi de poliţie aflaţi în perioada de tutelă profesională şi-au completat cunoştinţele, şi-au dezvoltat deprinderile de a acţiona eficient, în situaţii simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofiţerii instructori.
Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăţi modul în care tinerii poliţişti realizează intervenţia la evenimentele sesizate şi acţionează pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, având ca ţintă finală furnizarea unui serviciu poliţienesc de calitate.
Folosindu-se de strategii de instruire interactive, încurajaţi de ofiţeri instructori să acţioneze demonstrativ în situaţii care au simulat diferite faze ale intervenţiei şi antrenaţi în soluţionarea unor speţe, atât în sala de curs, cât şi în sala de sport ori la poligonul de tir, programul a constituit un veritabil antrenament.
La încheierea programului progresul făcut de cursanţi a fost observabil atât în plan informativ-cognitiv şi practic-acţional, cât şi la nivelul anumitor resorturi ce ţin de componenta emoţională a personalităţii (gestionarea emoţiilor şi autocontrolul, reacţii în condiţii de stres, creşterea încrederii în capacitatea de a acţiona eficient).
Pregătirea tinerilor poliţişti va continua în lunile următoare, cu prioritate în domeniul conducerii auto defensive, dar şi pe alte paliere, sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională, astfel încât la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării iniţiale, comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea să fie mai sigură, datorită lor, informează IPJ Brăila.


Articole înrudite