O mică siestă la începutul după-amiezii duce la scăderea presiunii arteriale la persoanele hipertensive şi contribuie probabil la apariţia acesteia la altele - se arată într-un studiu realiza ...
Gogoşarul este un soi de ardei gras (Capsicum annuum). Constituie o varietate mai puţin răspândită în lume, dar frecvent întrebuinţată în bucătăria românească, nutriţioniştii consider ...
Cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate a Copilului şi Dezvoltare Umană din SUA au descoperit că bărbaţii ar trebui să doarmă goi dacă vor să aibă copii. Potrivit studiului, b ...
Kiwi este un aliment nutritiv dens şi, în acelaşi timp, sărac în calorii. Beneficiile aduse de acest fruct sunt multiple: ten mai sănătos, presiune arterială mai scăzută şi risc mai mic de ...
O terapie ce are la bază "grenade" microscopice, alimentate cu căldură şi care explodează la nivelul tumorilor din organism, a fost creată de cercetătorii din Manchester, informează bbc.com. S ...
Nutriţioniştii ne îndeamnă să mâncăm fructe şi legume în fiecare zi pentru a ajuta organismul să se apere împotriva răcelilor. Fructele şi legumele colorate acoperă o gamă largă de vit ...
Respiraţia spune despre noi nu doar dacă am consumat băuturi alcoolice sau ce-am mâncat la micul dejun, ci mai mult decât ne-am fi putut imagina. Un nou tip de senzor dezvoltat de cercetatorii di ...
Alimentaţia reprezintă un factor cheie în viaţa tuturor oamenilor, obiceiurile alimentare fiind cele care marchează stilul de viaţă al fiecărei persoane, în special al vârstnicilor. Propriet ...
Experţii în nutriţie susţin că pâinea mucegăită conţine bacterii invizibile ochiului liber. Departamentul de Agricultură şi de Siguranţă a Alimentelor din SUA recomandă să aruncăm la g ...
Două treimi din populaţia mondială în vârstă de până la 50 de ani are herpes, un virus extrem de contagios, care provoacă inflamaţii dureroase în jurul gurii şi în zona genitală, a anun ...
Mulţi oameni nu au auzit niciodată de semnele care sunt trecute pe spatele sticlelor de plastic, iar alţii pur şi simplu le ignoră. Specialiştii susţin că este important să cunoşti ce însea ...
Oamenii de ştiinţă americani afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită "caseină", care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiun ...
Organizaţia non-guvernamentală Foodwatch a lansat marţi un avertisment în privinţa contaminării chimice a produselor alimentare curente, precum pastele făinoase sau orezul, de la ambalajele car ...
Cultura prunului românesc are o tradiţie îndelungată în ţara noastră. Fructele sale foarte gustoase ne ajută să ne menţinem atât corpul, cât şi mintea sănătoase.
Prunul (Prunus domesti ...
Cu cât există mai mulţi copaci pe marginea străzilor, cu atât mai bine se simt cei care locuiesc pe acele străzi, efectul fiind atât fizic, cât şi psihic - cel puţin aşa arată un studiu re ...
Ultimele cercetări în domeniul medicinei au scos la iveală faptul că pacienţilor le poate fi ameliorată durerea prin modificarea stării receptorilor de la nivelul creierului. Acest proces ar pu ...