Busuiocul, considerat "regele mirodeniilor" de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice, la români şi în toată lumea creştin-ortodoxă, este folosit la stropirea cu aghiazmă, pentru s ...
Alimentele reputate a fi sănătoase sunt considerate şi mai puţin săţioase. Prin urmare, consumatorii tind să mănânce mai mult, de teamă că nu-şi vor satisface pe deplin foamea, conform sit ...
Senzaţia de oboseală este perfect normală, însă, în majoritatea cazurilor, poate semnala ceva mai profund decât o somnolenţă banală.Potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor ...
Zilele de Crăciun şi Anul Nou înseamnă mai multă linişte şi odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la şcoală şi de grijile cotidiene, însă, de cele mai multe ori, relaxa ...
Aurii, verzi sau brune, stafidele sunt cele mai sănătoase dintre fructele uscate şi pot fi o alternativă excelentă la consumul de bomboane, ciocolată sau alte dulciuri.
Stafidele sunt obţinute ...
Potrivit unui studiu brazilian, apigenina, o substanţă care se găseşte în unele plante, cum ar fi muşeţel şi pătrunjel, dar şi în cimbru şi piper roşu, ar îmbunătăţi conexiunile dintr ...
Alimentaţia excesivă de Sărbători poate avea urmări neplăcute asupra stării noastre generale de sănătate şi, în special, a sistemului digestiv, atenţionează nutriţionistul Lygia Alexandr ...
Nutriţionistrul Lygia Alexandrescu atrage atenţia că, în perioada sărbătorilor, mesele trebuie controlate la maxim, pentru a se evita disconfortul gastrointestinal şi "câştigul" ponderal."Est ...
Ultimul medicament a eşuat. Bacteriile au ajuns la o genă care le permite să reziste la polimixină, antibioticul de ultimă generaţie pentru diverse tipuri de infecţie. Aceste bacterii au fost g ...
Năutul (Cicer arietinum), cunoscut şi sub denumirea de mazărea berbecilor, este o plantă leguminoasă anuală, originară din Asia şi cuprinde mai multe specii. A apărut ca aliment de consum în ...
Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se aratã într-un nou studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Factorii de mediu și stilul de viațã al pacien ...
Antibioticul este, conform DEX, o substanţă organică solubilă, produsă de unele microorganisme animale şi vegetale, care are capacitatea de a distruge anumiţi microbi sau de a le opri dezvoltar ...
Poate fi greu de crezut, dar există alimente care pot fi consumate în siguranţă şi după ce au expirat. Anual, milioane de tone de alimente expirate, dar perfect comestibile sunt aruncate la guno ...
Starea de stres creşte riscurile persoanelor în vârstă să dezvolte deficienţe cognitive medii care se pot duce mai târziu la Alzheimer, potrivit cotidianului Times of India care citează un stu ...
Un somn sănătos este foarte important şi la fel de importantă este şi durata somnului. Cine doarme prea mult îşi poate pune în pericol sănătatea. La fel ca alcoolul şi fumatul, abuzul de so ...
Timpul mediu de aşteptare pentru canadienii care au nevoie de o intervenţie chirurgicală necesară sau de alt tratament terapeutic rămâne stagnant pentru al treilea an consecutiv, la nivelul de 1 ...