Depresia şi diabetul de tip 2 (DT2) constituie fiecare factori de risc de demenţă, însă, în cazul în care se combină, ameninţarea este mult mai puternică decât o simplă "sumă", informeaz ...
Grăsimea artificială este utilizată pentru îmbunătăţirea gustului, texturii şi termenului de valabilitate ale produselor alimentare procesate, deşi grăsimile „trans” există de asemenea ...
Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vâr ...
Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care preferă acest gen de alimentaţie, ci este mult mai nociv pentru sănătate decât se credea, susţine un studiu publicat r ...
Cel puţin jumătate dintre români au probleme la coloana vertebrală, cele mai multe suferinţe fiind cauzate de obezitate despre care oamenii cred că poate afecta doar inima, vasele de sânge sau ...
Imaginaţi-vă următoarea situaţie: nu beţi nici un strop de alcool. Cu toate acestea, sunteţi frecvent în stare de ebrietate. Soţia decide să vă măsoare alcoolemia în fiecare zi. Medicul du ...
Un studiu de mare importanţă pentru cercetările în domeniul diabetului, prezentat la Stockholm (Suedia) la Congresul anual de diabetologie şi publicat simultan în New England Journal of Medicine ...
Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparţi şi ...
Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea aflate la "niveluri alarmante" în Europa ameninţă progresele înregistrate în ceea ce priveşte scăderea mortalităţii premature, a avertizat Organiza ...
Corpul uman emite în aer o semnătură bacteriană, un fel de aură ce ne înconjoară şi este numită de oamenii de ştiinţă "nor microbian" care, conform unui studiu realizat la Biology and the ...
Meiul este un remediu aflat aproape la îndemâna oricui, este ieftin, câteodată simplu de procurat şi pe lângă acestea este uimitor în tratarea rinichilor. În medicina tradiţională rusească ...
În ultimii ani se întâmplă să ne fie prezentate tot felul de produse sau ingrediente alimentare, de cele mai multe ori de pe alte meleaguri şi care sunt comunicate în media ca adevărate elixir ...
Burger, cartofi prăjiţi şi o băutură light. Un cocktail de multe ori ales pentru a echilibra o mică abatere alimentară. Nimic mai fals, atrage atenţia un studiu publicat în Journal of the Aca ...
Consumul unui espresso dublu sau echivalentul său în cofeină cu trei ore înainte de ora obişnuită a culcării întârzie cu 40 de minute ciclul natural al somnului, se arată într-un studiu pub ...
Grupele de sânge (sanguine) au fost descoperite în anul 1900, de americanul de origine austriacă Karl Landsteiner, patologist şi imunologist. El a identificat atunci trei tipuri de sânge uman - A ...
Multe alimente au darul natural de a tăia pofta de mâncare, cum ar fi cele bogate în proteine, care dau senzaţia de saţietate. Altele, în schimb, stimulează apetitul şi este recomandabil să f ...