Alimentaţia reprezintă un factor cheie în viaţa tuturor oamenilor, obiceiurile alimentare fiind cele care marchează stilul de viaţă al fiecărei persoane, în special al vârstnicilor. Propriet ...
Experţii în nutriţie susţin că pâinea mucegăită conţine bacterii invizibile ochiului liber. Departamentul de Agricultură şi de Siguranţă a Alimentelor din SUA recomandă să aruncăm la g ...
Două treimi din populaţia mondială în vârstă de până la 50 de ani are herpes, un virus extrem de contagios, care provoacă inflamaţii dureroase în jurul gurii şi în zona genitală, a anun ...
Mulţi oameni nu au auzit niciodată de semnele care sunt trecute pe spatele sticlelor de plastic, iar alţii pur şi simplu le ignoră. Specialiştii susţin că este important să cunoşti ce însea ...
Oamenii de ştiinţă americani afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită "caseină", care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiun ...
Organizaţia non-guvernamentală Foodwatch a lansat marţi un avertisment în privinţa contaminării chimice a produselor alimentare curente, precum pastele făinoase sau orezul, de la ambalajele car ...
Cultura prunului românesc are o tradiţie îndelungată în ţara noastră. Fructele sale foarte gustoase ne ajută să ne menţinem atât corpul, cât şi mintea sănătoase.
Prunul (Prunus domesti ...
Cu cât există mai mulţi copaci pe marginea străzilor, cu atât mai bine se simt cei care locuiesc pe acele străzi, efectul fiind atât fizic, cât şi psihic - cel puţin aşa arată un studiu re ...
Ultimele cercetări în domeniul medicinei au scos la iveală faptul că pacienţilor le poate fi ameliorată durerea prin modificarea stării receptorilor de la nivelul creierului. Acest proces ar pu ...
În timpul curelor de slăbire, mai ales în perioada de iarnă, apar o serie de deficienţe nutritive, fie din cauza unui aport insuficient de trofine (substanţe alimentare), fie din cauza unui supe ...
Multe dintre alimente ne pot ajuta să ne menţinem într-o formă cât mai bună în sezonul rece, semnalează ABC. Cotidianul spaniol recomandă în acest sens supele, condimentele, infuziile, legum ...
Femeile cu risc moderat de a dezvolta cancer de sân pot să aştepte până la vârsta de 45 de ani înainte de a face o mamografie anuală, preconizează American Cancer Society (ACS), care recomand ...
Considerată cauză a migrenelor, anxietăţii, acidităţii gastrice şi chiar a unor avorturi sau bună împotriva diabetului, cancerului şi demenţei, cafeaua face obiectul mai multor studii publi ...
Ouăle de găină sunt adevărate comori de energie, conţinând aproape toate vitaminele importante, numeroase minerale, precum şi proteine preţioase, relatează 20minutes.ch.
Nutrienţi se găses ...
Cel mai amplu studiu clinic menit să testeze eficacitatea aspirinei în stoparea sau întârzierea recidivei cancerului a fost lansat în Marea Britanie, informează agenţia France Presse.
Acest st ...
Varza albă este cunoscută de pe vremea grecilor şi a romanilor, care îi recunoşteau proprietăţile medicinale. Specialiştii susţin, în prezent că varza are rol terapeutic în numeroase afec ...