Statul prelungit în poziţia aşezat este cunoscută pentru efectele sale nefaste asupra organismului, însă nici poziţia în picioare prea mult timp nu este lipsită de riscuri, scrie passionsante ...
Persoanele mai înalte, îndeosebi femeile, ar fi mai susceptibile să dezvolte diferite tipuri de cancer decât cele scunde, se arată într-un nou studiu dezbătut în prezent de experţi. Potrivit ...
Contrar a ceea ce se crede în general, roşiile, ouăle sau busuiocul nu ar trebui ţinute în frigider. Păstrarea la rece a unui aliment îi poate mări durata de viaţă, dar la ce poate folosi ac ...
Persoanele care atunci când se trezesc află ştiri negative transmise de media sunt susceptibile să fie deprimate în cursul zilei de lucru. Criza migranţilor, Europa dezbinată şi creşterea eco ...
Sedentarismul şi lipsa de activitate fizică se asociază cu un risc crescut de steatoză hepatică nealcoolică, care poate degenera în ciroză şi chiar cancer - se arată într-un studiu publicat ...
Andiva (Cichorium endiva), numită şi cicoare de grădină, este o legumă din familia Asteraceae, cultivată pentru frunzele ei cărnoase. Există mai multe specii care includ andive (Cichorium endi ...
Depresia şi diabetul de tip 2 (DT2) constituie fiecare factori de risc de demenţă, însă, în cazul în care se combină, ameninţarea este mult mai puternică decât o simplă "sumă", informeaz ...
Grăsimea artificială este utilizată pentru îmbunătăţirea gustului, texturii şi termenului de valabilitate ale produselor alimentare procesate, deşi grăsimile „trans” există de asemenea ...
Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vâr ...
Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care preferă acest gen de alimentaţie, ci este mult mai nociv pentru sănătate decât se credea, susţine un studiu publicat r ...
Cel puţin jumătate dintre români au probleme la coloana vertebrală, cele mai multe suferinţe fiind cauzate de obezitate despre care oamenii cred că poate afecta doar inima, vasele de sânge sau ...
Imaginaţi-vă următoarea situaţie: nu beţi nici un strop de alcool. Cu toate acestea, sunteţi frecvent în stare de ebrietate. Soţia decide să vă măsoare alcoolemia în fiecare zi. Medicul du ...
Un studiu de mare importanţă pentru cercetările în domeniul diabetului, prezentat la Stockholm (Suedia) la Congresul anual de diabetologie şi publicat simultan în New England Journal of Medicine ...
Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparţi şi ...
Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea aflate la "niveluri alarmante" în Europa ameninţă progresele înregistrate în ceea ce priveşte scăderea mortalităţii premature, a avertizat Organiza ...
Corpul uman emite în aer o semnătură bacteriană, un fel de aură ce ne înconjoară şi este numită de oamenii de ştiinţă "nor microbian" care, conform unui studiu realizat la Biology and the ...