27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Ciocan şi-a păstrat centura continentală după un KO spectaculos
Cristian Ciocan şi-a păstrat centura continentală după un KO spectaculos
Eveniment sportiv de interes în oraşul de la Dunăre. Circa 3.000 de spectatori au venit vineri seara la Patinoarul Artificial pentru a urmări Gala organizată de ECBoxing. Printre VIP-urile ce au fost prezente i-am remarcat pe Camelia Potec, Leonard Doroftei, Mihai Leu sau primarul Marius Stan. Primul meci a avut caracter sentimental, gălăţeanul Adrian Lehăduş, fiul marelui nostru campion Vasile Lehăduş, stabilit în Dubai, a debutat la profesionişti cu o victorie în faţa ungurului Attila Szladek. Apoi a urcat în ring sârbul Nicola Milacic, care n-a avut nevoie decât de câteva zeci de secunde pentru a-l face knock-out pe Karoly Riszak (Ungaria). Din păcate, cel de-al doilea gălăţean care a urcat treptele ringului, Octavian Lehăduş, nu a reuşit să-şi stăpânească emoţiile, a fost surprins de piteşteanul Liviu Ungureanu şi a trebuit să abandoneze în runda a doua. Ploieşteanul Giulian Ilie, care a fost prezent în oraşul nostru şi la gala din februarie, a încheiat rapid socotelile cu ungurul Gabor Nagy. Duelul românilor Flavius Biea şi Ionuţ Ilie s-a încheiat cu victoria la puncte a primului. O confruntare interesantă au oferit Gokalp Ozekler - Istvan Szilli, la final cei trei arbitrii au dat egalitate şi astfel centura la categoria mijlocie WBO a rămas vacantă. Deşi a avut în faţă un adversar titrat, dar cam „expirat”, englezul Dany Williams, polonezul Marcin Rekovski nu a avut nicio emoţie şi l-a obligat să abandoneze.
Hammer-ul din Pechea ne-a dat ceva emoţii
Pulsul a atins cote maxime spre miezul nopţii când a fost programat main-eventul reuniunii Cristian Hammer Ciocan - Leif Larsen. Mai întâi asistenţa a avut pielea de găină când micuţa dar foarte talentata Maria Crăciun a interpretat imnul României. Cristi a urcat în tricoul Oţelului, dar asta nu l-a impresionat pe adversarul său. Larsen a deţinut controlul în primele patru runde şi l-a cam zgâlţâit pe favoritul publicului. Dar Hammer nu s-a pierdut cu firea, s-a scuturat din pumni, cum se zice, şi a început să lovească necruţător. Norvegianul a terminat benzina şi a fost salvat de gong în cea de-a şasea repriză. Pecheanul n-a mai stat mult pe gânduri şi în runda următoare a prins două lovituri „mortale”, care l-au pus la podea pe colosul norvegian. De altfel, Larsen, care a fost urmărit din tribune de soţia sa româncă, a avut nevoie de minute bune să-şi revină. Publicul a explodat şi a salutat victoria lui Ciocan, care şi-a păstrat centura de campion european la categoria grea, versiunea WBO.
„A fost cel mai dificil adversar pe care l-am întâlnit. Nu doresc nimănui să-l aibă ca adversar în ring. Sunt fericit, voi continua drumul spre un meci pentru centura mondială. Mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru susţinerea fantastică pe care mi-au oferit-o”, a declarat campionul european al greilor.


Articole înrudite