28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Federaţia Română de Baschet acordă bonusuri financiare pentru sportivi şi antrenori
Federaţia Română de Baschet acordă bonusuri financiare pentru sportivi şi antrenori

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a decis, la propunerea preşedintei FRB, Carmen Tocală, acordarea de bonusuri financiare pentru componenţii şi tehnicienii tuturor echipelor naţionale care au obţinut victorii în 2023.
"La propunerea preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, Consiliul Director a aprobat acordarea de premieri pentru toţi componenţii echipelor naţionale (sportivi şi colective tehnice) care au performat în anul 2023 în întreceri internaţionale. Astfel, a fost răsplătită financiar fiecare victorie obţinută de echipa naţională a României, la toate nivelurile de vârstă", se arată într-un comunicat al FRB, publicat pe site-ul oficial.
Fondul total de premieri s-a ridicat la suma de 418.712 lei, din el fiind premiate loturile naţionale de baschet 5x5 sau 3x3 care au reprezentat România în calificările competiţiilor continentale şi mondiale, la campionatele europene de juniori, Jocurile Europene 2023, Gimnaziada 2023, Jocurile Francofoniei sau World Tour.
"De asemenea, pentru încurajarea antrenorilor preocupaţi de selecţie şi perfecţionare continuă în dezvoltarea calităţilor jucătorilor, au fost acordate bonusuri financiare pentru tehnicienii care au depistat sportivii care au evoluat la loturile naţionale ce au reprezentat ţară noastră în 2023. Astfel, pentru aceşti descoperitori de talente au fost alocate la finalul anului 2023 fonduri în valoare totală de 29.100 de lei. Federaţia Română de Baschet va continuă şi în anul 2024 să răsplătească jucătorii, antrenorii şi specialiştii care vor contribui la prestigiul baschetbalistic al României în competiţiile internaţionale", se mai arată în comunicatul Federaţiei Române de Baschet.


Articole înrudite