19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ucraina a confirmat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris
Ucraina a confirmat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Ucraina a anunţat luni că îşi va trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, în pofida continuării războiului cu Rusia, a anunţat ministrul Sporturilor, Matvei Bidnîi, la Kiev, conform DPA.
Bidnîi a spus că Ucraina a repurtat deja o victorie prin prezenţa sa la Paris după ce Rusia a fost suspendată din mişcarea olimpică din cauza invaziei ruse lansate în februarie 2022.
Preşedintele Comitetului olimpic ucrainean (NOC), Vadim Gutţait, a opinat că prezenţa echipei Ucrainei la JO 2024 transmite un mesaj semnificativ, în condiţiile în care sportivii săi s-au pregătit pentru Olimpiadă ''sub rachete şi bombe'': ''Este deja o victorie că putem participa în condiţii de invazie''.
Sportivilor din Rusia şi Belarus li s-a permis să participe condiţionat la Jocurile de la Paris cu statut de neutri, fără însemne naţionale şi imnuri. Comitetul Olimpic Internaţional şi diverse federaţii internaţionale au avertizat că sportivii din cele două ţări care au susţinut invazia nu vor putea participa. Ucraina a oferit documentaţii despre sportivii aflaţi în această situaţie.
Aceste aranjamente au deschis calea pentru participarea Ucrainei, iar anunţul de luni reprezintă o confirmare oficială.
La începutul lunii, comitetul olimpic ucrainean a publicat o serie de recomandări către sportivii săi să evite întâlniri ş fotografii cu sportivii din Rusia şi Belarus, acolo unde este posibil.
Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, notează Agerpres.


Articole înrudite