18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
27% dintre candidaţi au luat bacalaureatul de toamnă
27% dintre candidaţi au luat bacalaureatul de toamnă

Situaţie jenantă la aflarea primelor rezultate la bacalaureatul de toamnă. Numărul celor care au reuşit să ia examenul maturităţii a fost mult prea mic. La Galaţi acest procent de promovabilitate a crescut faţă de anul trecut, dar tot mic rămâne. 

„Avem un procent de promovabilitate de 27,52%, ceva mai mult ca anul trecut, când am obţinut 21,93%. Este însă un rezultat slab, care nu ne face cinste. Din câte ştiu eu, la nivelul ţării există rezultate şi mai slabe. Nu avem nicio notă de 10, avem şapte note care se încadrează în tranşa de la 8 la 8,99, deci nici note de 9 nu avem. Avem un liceu privat unde niciun candidat nu a reuşit să ia bacalaureatul în această sesiune”, a precizat Mioara Enache, inspector şcolar general ISJ Galaţi. 

Explicaţia rezultatelor slabe poate fi pusă pe seama lipsei de pregătire şi a dezinteresului.

„Candidaţii nu s-au plâns că acum au fost subiecte mai grele. Ba chiar au apreciat că la toate probele subiectele au avut un grad mediu de dificultate. Este adevărat că nici la orele de pregătire care au fost organizate în şcoli de-a lungul pauzei dintre cele două sesiuni nu prea au fost elevi care să dorească să se pregătească. Elevii au fost în număr foarte mic la aceste ore de pregătire“, a mai spus Mioara Enache, ISJ Galaţi. Urmează ca rezultatele finale să fie făcute publice după corectarea constestaţiilor, dar situaţia nu prea pare a se putea schimba foarte mult.


Articole înrudite