19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«A fost puternic!» Mărturiile gălăţenilor după cutremurul neobişnuit de sâmbătă
«A fost puternic!» Mărturiile gălăţenilor după cutremurul neobişnuit de sâmbătă

Cutremur neobişnuit, sâmbătă, 06 aprilie 2024, în Muntenia, Brăila. Potrivit INFP: "În ziua de 06 Aprilie 2024 la ora 19:51:20 (ora locală a României) s-a produs în MUNTENIA, BRAILA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 9.3km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 9km N de Braila, 12km S de Galati, 66km V de Tulcea, 66km V de Izmayil, 74km SE de Focsani, 93km E de Buzau".
Produs la doar 12 km de Galaţi, gălăţenii au simţit seismul: "Eu nu cred că a fost de 3.3 grade, ar fi fost nesemnificativ, s-a simţit, scurt, dar puternic şi s-a auzit şi vuietul înainte!/ Corect, înainte de seism s-a auzit o bubuitură, am crezut că este de la poligonul Smârdan, după care o smucitură mai sănătoasă... aşteptam să se intesifice./ L-am simţit, da, la Galaţi, la etajul 3... o zguduitură destul de puternică şi cu zgomot./ Da, într-adevăr!!! Aşa l-am perceput şi eu, tot de la etajul 3!/ Da, l-am simţit. A fost puternic, dar a durat puţin. Sper să nu fie replici./ Da, s-a simţit. A fost puternic, dar scurt./ Aşa este, dar nu toată lumea l-a simţit, în Micro 19 s-a simţit tare, în Micro 39 deloc./ Da. Având locul de muncă lângă poligon, prima oară am spus că au ăştia exerciţiu. Dar iată că nu... Doamne fereşte de unul mare!/ Da, foarte scurt, dar destul de puternic!/ La etajul 4 chiar a fost destul de bine simţit, sigur a fost cel puţin de 4.2 grade./ Da, scurt, dar mă nelinişteşte zona. Cutremur la Brăila?/ Da, s-a simţit. A fost scurt, dar puternic, s-a speriat şi căţeluşa noastră!/ La mine s-a simţit la etajul 2 şi s-a auzit şi vuietul./ Vai, vai ce spaimă, noroc că era devreme./ Cred că a fost mai mare. Mi-a căzut ceasul de pe perete, s-a spart sticla la ceas./ Da, l-am simţit, dar e cam ciudat, pentru că înainte s-a auzit o bubuitură./ Eu am crezut iniţial că mi-a sărit pisica pe braţul fotoliului. Scârţâitul mobilei m-a lămurit ce a fost. Şi faptul că pisica nu era în zonă", ne-au scris gălăţenii pe pagina de Facebook.
Alţii au făcut haz de necaz: "A căzut vreo dronă mai mare./ Mi-a căzut lustra, televizorul din perete, s-au spart sticle cu parfum... Jale mare, sorooo!/ Nu a fost dronă???/ Eu ascultam muzică, nu s-a simţit./ Ce bine că eram în grădina blocului şi mă jucam cu Lăbuş!". Cutremur a fost și duminică.


Articole înrudite