Abonamente Transurb cu 1 leu pentru gălăţenii care au salariu minim pe economie

Luni, 12 Februarie 2018 16:20
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

Până în 2017, categoriile de pasageri care beneficiau de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Transurb SA, se limitau la pensionari, elevi şi studenţi, încă vreo două categorii de persoane asistate social. Din 2018, potrivit un proiect de hotărâre ce va fi supusă aprobării consilierilor locali în şedinţa din 15 februarie, gălăţenii care sunt plătiţi doar cu salariul minim pe economie de 1.900 de lei brut pe lună vor plăti plăti doar un leu pentru un abonamentu de transport pe o linie, reducerea pentru această categorie de pasageri acordată de municipalitate fiind de 98 %.
Prin aprobarea de către Consiliul Local a proiectului de hotărâre privind aprobarea categoriilor de pasageri care beneficiază de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale societăţii Transurb SA Galaţi, vor beneficia de reduceri pensionarii (persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună) - abonament pe o linie sau pe două linii, cu preţul redus cu 98 la sută. Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună - abonament pe o linie redus cu 75%. Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti - abonament gratuit pe o linie sau pe două linii.
Elevii şi studenţii în vârstă de până la 26 de ani şi somerii vor beneficia de abonament pe o linie, cu preţ redus cu 98 la sută. De asemenea, persoanele beneficiare a serviciilor Cantinei de Ajutor Social vor primi abonament gratuit pe o linie (pentru un număr de 50 de persoane pe lună), iar cetăţenii de onoare, revoluţionarii, veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice şi persoanele cu handicap grav şi accentuat vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile. Donatorii de sânge vor primi abonament pentru o perioadă de o lună, pe o linie, cu reducere 50%. Dacă proiectul va fi aprobat de aleşii locali, reducerile şi gartuităţile vor fi aplicate începând cu data de 01 martie 2018.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu