01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apaterm a înregistrat în cursul lunii iulie 137 de cereri de deconectare totală de la sistemul centralizat de încălzire, în timp ce s-au solicitat doar patrul solicităril de rebranşare totală iar numărul cererilor de rebransare parţială a fost de cinci, potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către directorul general al societăţii locale de furnizare a agentului termic, George Cubasa.
În ceea ce priveşte serviciul de furnizare a apei calde, directorul Cubasa ne-a precizat că în cursul lunii iulie nu a fost înregistrată nic o cerere de reconectare la reţeaua de apă caldă dar au fost înregistrate şapte solicitări din partea gălăţenilor care nu mai doresc să primească apă caldă. Directorul Apaterm susţine că numărul cererilor de blindare a caloriferelor depuse în cursul lunii iulie este unul normal, acelaşi lucru întâmplându-se şi în cursul lunii iulie a anului trecut.
Dacă în anii precedenţi puteau solicita blindarea caloriferelor în mod gratuit până la data de 1 septembrie, anul acesta gălăţenii mai pot face acest lucru până pe data de 13 august, care este dată limită de depunere a cererilor de deconectare totală sau parţială a instalaţiilor de încalzire a apartamentelor din blocurile racordate la sistemul centralizat de încălzire. Directorul general susţine că data limită a fost stabilită ţinând cont de faptul că trebuie făcute mai din timp unele reparaţii la sistemul de instalaţii, în condiţiile în care fondurile disponibile nu sunt prea mari. Potrivit directorului Cubasa, măsura ar fi luată şi pentru începerea umplerii mai devreme a instalaţiilor cu apă în vederea efectuării probelor.
Dacă blindarea totală sau parţială a caloriferelor nu mai este permisă, în schimb este permisă reconectarea la sistemul centralizat de încălzire, operaţie pentru care gălăţenii nu  trebuie să achite vreo taxa.


Articole înrudite