24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Când vor începe lucrările la noul sediu al Primăriei Galaţi?
Când vor începe lucrările la noul sediu al Primăriei Galaţi?

În cursul lunii iulie a anului trecut, Primăria Galaţi a scos la licitaţie construirea noului sediu al Primăriei Galaţi, care va avea o sală multimedia de 150 de locuri dar şi o parcare cu 150 de locuri. Lucrările urmează să fie finalizate în termen de 18 luni de la atribuirea contractului, procedură care durează de luni de zile, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi. Emanuela Turcu ne-a declarant recent, aşa cum ne-a declarat şi în urmă cu câteva luni, că se analizează ofertele depuse de firmele care doresc să construiască noul sediu al Primăriei, care se va înălţa pe scheletul „sălii aplaudacilor” situate pe strada Domnească. Este greu de înţeles de ce totuşi analiza ofertelor depuse durează atât de mult, fiind deja vorba de câteva luni de zile.
Investiţia Primăriei Galaţi va presupune transformarea totală a scheletului clădirii existente, investiţia fiind aprobată anterior de Consiliul Local. Dacă până acum câteva luni primarul Stan declara public faptul că unul din impedimentele pentru care lucrările nu se derulează rapid îl reprezintă faptul că nu s-a obţinut aviz de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu din Iaşi, iată că şi acest hop a fost trecut, avizul fiind dat, conform declaraţiei consilierului Cristian Mitrof din cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură Galaţi.
Rămâne de văzut cât va mai dura analiza celor 4 oferte depuse de către cei care doresc să construiască noul sediu al Primăriei, „Noua Primărie” fiind unul din obiectivele pe care primarul Marius Stan l-a promis în programul său electoral denumit ”Noul Galaţi”. Pentru construirea noii clădiri se întrec două asocieri de firme şi două companii, fiind vorba de un contract în valoare de 28.069.578 lei fara TVA. Pe lista ofertanţilor figurează: firma Tancrad SRL, care are ca terţi pe Grupo Empressarial Magenta SA din Spania precum şi 5 subcontractori; firma Vega 93 SRL; consorţiul format din asocierea firmelor Axa invest SRL şi Euroconstruct Trading 98 SRL; un consorţiu româno Italian format din societăţile Rom Service Construct SRL din Bucureşti, societatea San Giorgio Appalti SRL din Italia şi firmele gălăţene Atlas Management Trade ATL SRL şi Criomec SA.


Articole înrudite