24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Capacitatea Centrului Regional de Transfuzii Galaţi, depăşită de numărul donatorilor
Capacitatea Centrului Regional de Transfuzii Galaţi, depăşită de numărul donatorilor

Tragedia din Bucureşti a marcat adânc gălăţenii, şi asta cu atât mai mult cu cât printre cei morţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv se afla şi o gălăţeancă. Au venit sute de oameni, dar după înregistrarea a 150 de persoane s-a oprit împărţirea bonurilor de ordine, iar cei care încă erau acolo  au fost rugaţi să vină în altă zi, deoarece va mai fi în continuare nevoie de sânge. „Pe noi nu ne-a luat prin surprindere numărul mare al celor care vor să doneze, deoarece gălăţenii răspund de obicei imediat în astfel de cazuri. Din păcate, la puţin peste 150 de persoane a trebuit să ne oprim, pentru a putea prelucra corect sângele, şi i-am rugat pe ceilalţi să vină în zilele următoare. Am căutat să avem toate grupele de sânge, dar mai ales grupa AB cu Rh negativ şi pozitiv. Este o grupă mai rară, dar avem nevoie de sânge din toate grupele.
„Eu trebuia să fiu la «Colectiv». Iubita mea nu a vrut să mergem, dar eu abia aşteptam. Până la urmă, mi-a spus să aleg între ea şi acest concert. M-am gândit bine şi am ales să rămânem acasă, la Galaţi, şi aşa mi-a salvat viaţa. Am venit de dimineaţă să donez. Şi eu trebuia să fiu acolo, şi acum e ca şi cum aş încerca să fac şi eu ceva bun pentru ei, în schimb”, a spus Ionuţ Postolache, unul dintre donatori.
Nu doar tinerii au venit să doneze sânge. „Sunt un donator al Centrului şi acum am decis că trebuie să vin neapărat să donez. Avem copii, avem cunoştinţe, toţi puteam avea acolo pe unul dintre cei dragi. Acum trebuie să ajutăm, iar sângele este foarte important acum“, a spus Cornel Corn. Foarte mulţi dintre tinerii care au venit să doneze dar nu au mai prins bon nu s-au arătat descurajaţi şi spuneau că vor veni în zilele următoare. „Sigur mă întorc. Simt nevoia să fac şi eu ceva util. Nici nu vreau să mă gândesc la ce a fost acolo. Este cumplit. De fiecare dată când voi intra într-un club voi avea o strângere de inimă”, a spus una dintre tinerele care nu mai prinsese bon de ordine.


Articole înrudite