31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CODUL PORTOCALIU a făcut prăpăd la Galați (BILANȚ)
CODUL PORTOCALIU a făcut prăpăd la Galați (BILANȚ)

CODUL PORTOCALIU a măturat județul Galați.
"Apeluri 112 (efecte meteo): 58
Autovehicule afectate: 20 (mun. Galati)
Copaci cazuti: 33 (32 – mun. Galati; 1 – mun. Tecuci)
Drumuri cu circulatia ingreunata:
- DN24D – Balabanesti – Bursucani. Au fost inregistrate cca. 20 apeluri 112 care anuntau blocarea unui numar de cca. 30 autovehicule (din care si 3 autocamioane din R.MD incarcate cu cereale). Cele mai multe dintre acestea nu erau echipate corespunzator pentru iarna.
Nu au existat persoane care au solicitat ajutor medical.
- DJ251J – Draguseni – Fundeanu. Au fost inregistrare 2 apeluri 112  care anuntau blocarea unui numar de 3 autovehicule.
Nu au existat victime si nici persoane surprinse in masini de caderea, in toate cazurile de mai sus, masinile afectate se aflau parcate.
Efective si utilaje ale Sectiei Drumuri Nationale Galati si din cadrul Consiliului Judetean Galati – Drumuri Judetene au actionat pe toata perioada, atat in zone unde s-a depus start de zapada, cat si preventiv prin imprastiere de material antiderapand, asigurand deblocarea vehiculelor din punctele mentionate anterior.
Conform rapoartului primit de la SC Electrica SA (06.00): se lucreaza pentru remedierea defectiunilor care duc la lipsa partiala a alimentarii cu energie electrica, in localitatile: Cuca, Hantesti, Fantani, C.Lupei, Malureni, Buciumeni, Hantesti, Nicoresti, Piscu, Baleni, Virlezi, Smulti, Frumusita, Movileni, Cosmesti, Bratulesti, Balasesti, Ciuresti, Cotoroaia, Carlomanesti, Cartier Barbosi", transmit autoritățile.
Precizăm că județul Galați se va afla sub atenționare meteo COD GALBEN de vânt puternic până diseară, ora 18.00, potrivit prognozei actualizate a meteorologilor.


Articole înrudite