19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu şi-a dat demisia
Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu şi-a dat demisia

Aurelian Păduraru (foto ) conduce Garda Naţională de Mediu din luna mai 2022 când a fost numit pe funcţie cu sprijinul PNL Galaţi. După un an de la numire, Aurelian Păduraru şi-a dat demisia din această funcţie invocând motive personale.
Da, mi-am depus demisia ieri (n.r. - 18 mai 2023). Am depus-o la secretariarul general al Guvernului din motive personale. Începând cu data de 26 mai 2023 nu voi mai ocupa această funcţie”, a declarat, pentru Monitorul de Galaţi, Aurelian Păduraru.
Acesta a mai spus că se va dedica Organizaţiei Seniorilor Liberali Galaţi, al cărei preşedinte este şi va accelera activităţile politice în judeţul Galaţi în perspectiva alegerilor europarlamentare din 2024.
Deşi Aurelian Păduraru nu a confirmat, surse de încredere spun că de fapt demisia i-a fost cerută de preşedintele organizaţiei PNL Galaţi, George Stângă, cel care de altfel l-a şi susţinut pe această funcţie. Este clar că apele sunt tulburi în PNL Galaţi. Însă este interesant momentul demisiei în condiţiile în care în aproximativ o săptămână va avea loc rotativa/rocada guvernamentală. De altfel, în cazul în care această funcţie va rămâne în portofoliul liberal, iar probabilitatea să fie aşa este foarte mare, se zvoneşte că funcţia va fi preluată te actualul comisar-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Sorin Dănăilă.
În ultimele zile am încercat în repetate rânduri să obţinem un punct de vedere şi din partea preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă, dar acesta nu a răspuns apelurilor.

Citește și Andra Costache, subprefectul judeţului Galaţi, şi-a dat demisia


Articole înrudite