Datornicii la bugetul local vor fi supuşi oprobiului public

Luni, 22 Ianuarie 2018 17:12
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre prin care se doreşte "Stabilirea plafonului aferent obligaţiilor fiscale restante ale contribuabililor bugetului local al municipiului Galaţi în vederea publicării listei restanţierilor pe pagina de internet a municipiului". Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor acest proiect de hotărâre, precum şi Expunerea de motive şi Raportul de specialitate pe site-ul instituţiei, dar şi la sediul Centrului de Informare pentru Cetăţeni din Str. Domneasca nr. 54.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare a persoanelor interesate, pot fi depuse zilnic până la data de 29.01.2018 prin formularul online afişat la începutul secţiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Comunicare sau prin poştă, pe adresa instituţiei.
În proiectul de hotărâre se propune ca plafonul restanţelor pentru contribuabilii persoane fizice să fie 1.000 lei, iar pentru persoane juridice este stabilit la 5.000 lei. În plus, în raportul de specialitate pus la dispoziţia publicului sunt explicate pe larg ce reprezintă obligaţiile fiscale restante, dar şi ce sume nu sunt considerate obligaţii fiscale restante.
După ce proiectul va ieşi din dezbatere publică, va fi supus aprobării Consiliului Local Galaţi. Dacă aleşii locali vor aproba aceest proiect, listele cu restanţieri vor fi publicate trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare ţi va cuprinde obligaţiile fiscale restante la sfârşitul trimestrului şi neachitate la data publicării listei al cărei plafon urmează a fi stabilit prin hotărâre a consiliului local. Listele se vor publica separat pentru debitorii persoane fizice şi pentru debitorii persoane juridice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu