06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Digitalizare şi automatizare la LIBERTY Galați în 2023
Digitalizare şi automatizare la LIBERTY Galați în 2023

LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător de oţel din România, anunţă proiectele de digitalizare şi automatizare pe care le va implementa în 2023, continuând seria de proiecte strategice demarate în 2022. Compania avansează astfel în planurile de transformare GREENSTEEL, care au ca scop sustenabilitatea producţiei şi neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030.
Prasanta Mishra, Director Executiv LIBERTY Galaţi, a detaliat proiectele planificate pentru 2023: "Pentru a ne extinde portofoliul de produse şi pentru a creşte flexibilitatea şi profitabilitatea producţiei, în 2023 vom implementa o linie automată de acoperire a ţevilor şi vom pune în funcţiune o noua instalaţie de răcire controlată la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2. Cuptorul de Normalizare din cadrul laminorului va fi modernizat, astfel încât să creştem controlul calităţii benzilor de oţel. Anul acesta vom derula, de asemenea, o serie de proiecte de eficientizare, precum creşterea gradului de automatizare la Oţelărie - atât la Metalurgie Secundară, cât şi la Maşina de Turnare nr. 1 - şi modernizarea foarfecii volante de la Laminorul de Benzi la Cald, în vederea creşterii calităţii produselor şi reducerii duratei de operare".
Cu scopul de a creşte eficienţa şi calitatea produselor, LIBERTY Galaţi va continua anul acesta seria de proiecte strategice începute în 2022, printre care: dezvoltarea unei aplicaţii de traking a benzilor laminate în Trenul Degrosisor al Laminorului de Benzi la Cald, care permite urmărirea automată a produselor laminate, uşurând astfel munca operatorilor; implementarea unei soluţii digitale moderne de marcare a produselor din tablă cu ajutorul unei imprimante mobile, care decodifică informaţia şi o tipăreşte pe produsele din cadrul Laminorului de Tablă Groasă 2, reducând astfel timpul de lucru; digitalizarea şi integrarea în reţeaua de proces a cântarelor tehnologice, astfel încât să poată comunica în timp real cu alte dispozitive de automatizare.
Din seria proiectelor dezvoltate pentru a îmbunătăţi procesul de producţie se regăsesc: calculul automat al temperaturii şi al timpilor pentru tratament la Cuptorul de Normalizare 1, prioritizarea introducerii bramelor în cuptoarele de propulsie şi calculul automatizat al consumului de energie la Laminorul de Benzi la Cald, precum şi urmărirea automată a rulourilor de pe linia de producţie, cu impact în minimizarea pierderilor de metal în cadrul procesului de fabricare.
Echipele de specialişti IT ai companiei au accelerat dezvoltarea tehnologică a proceselor şi operaţiunilor LIBERTY Galaţi, demarând o serie de proiecte majore de integrare cu platforma Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceste proiecte presupun generarea digitală a rapoartelor şi facturilor şi transmiterea automată a acestora către autorităţile fiscale. În prezent, se implementează proiectul E-transport, un sistem care va transmite date către platforma ANAF cu privire la transporturile rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat şi soluţia SEAL, care va digitaliza procesul de actualizare, validare şi distribuire a documentelor de management al calităţii (QMS).
"Ne propunem să transformăm LIBERTY Galaţi, un pilon cheie al grupului nostru, într-o companie a viitorului prin digitalizare, automatizarea proceselor şi decarbonizarea producţiei. Deşi operăm în continuare pe o piaţă dificilă, proiectele de modernizare şi inovare derulate de echipele noastre vor continua pentru a asigura companiei o poziţie solidă în momentul revenirii pieţei în cursul acestui an",  a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer LIBERTY Steel Group.


Articole înrudite