Exproprieri aprobate şi demolări demarate pentru noua Centură a Galaţiului

Miercuri, 10 Ianuarie 2018 15:18
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat, la sfârşitul anului trecut, indicatorii tehnico-economici şi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes judeţean “Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi”. Prin hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi sunt stabilite şi sumele ce vor fi acordate cu titlu de despăgubiri, care urmează să fie alocate din bugetul judeţului Galaţi. Banii vor fi consemnaţi într-un cont bancar deschis pe numele Judeţului Galaţi, la dispoziţia proprietarilor de imobile. Termenul în care sumele vor fi consemnate în contul bancar deschis pe numele judeţului Galaţi se va stabili de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin hotărâre, în termen de 90 de zile de la data semnării contractului de finanţare. Lista imobilelor afectate de coridoarele de expropriere, identificate şi vizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi cuprinde 55 de exproprieri, cu suprafeţele de teren şi sumele aferente.
Nici Primăria municipiului Galaţi nu stă degeaba şi a notificat 264 de persoane care dețin contracte de concesiune a terenurilor cu destinaţie de grădini şi garaje cu amplasamentul din zona Talcioc, până la Depozite. Primăria a trimis notificările la sfârşitul lunii decembrie, termenul de demolare fiind de 20 de zile de la primirea documentului.
Consiliul Judeţean Galaţi a depus pe data de 27 decembrie 2017 proiectul “Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi” cu speranţa ca va fi eligibil pentru finanţare europeană în cadrul programului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). In cazul în care proiectul va fi eligibil, banii alocaţi astfel se ridică la suma de 30 de milioane de euro , iar diferenţa va fi suportată de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, suma totală a investiţiei ridicându-se la 40 milioane de euro.
Modernizarea şi extinderea centurii va avea următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în b-dul Coşbuc, apoi va continua pe străzile Al. Măcelaru şi Traian, sensul giratoriu, continunând pe str. Macului, str. Tunelului cu ieşire în DN 2B spre Giurguleşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu