Fonduri europene de circa 1 milion de euro pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele

 
Joi, 28 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat, în şedinţa din luna decembrie, indicatorii tehnico - economici pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare Zonă de Agrement Parc Aventura, Pădurea Gârboavele”. Documentaţia tehnică a fost întocmită în vederea accesării de fonduri prin Proiectul ”B2B-ADVENTURE - Network of Recreation Centers in Lower Danube Euroregion” ce va fi depus în cadrul Programului Operaţional Comun ENI CBC Bazinul Marii Negre 2014-2020.
Investiţia cuprinde lucrări ample precum amenajarea terenului care se va realiza fără vreo defrişare a copacilor, chiar dimpotrivă, zona urmând a fi curăţată de gunoaie şi resturi vegetale uscate. tiroliene, butuci suspendaţi, paltforme, poduri, scări, toate interconectate între copaci, în mai multe trasee cu diferite grade de dificultate. Va fi ridicată o casa a administraţiei Parcului cu o suprafaţă de 36.86 mp care va avea în componenţa sa o zonă depozitare (echipamente) şi o zonă comercială (vânzări bilete, băuturi răcoritoare, promovare turistică, toalete, etc.). De asemena se va investi în dotări care constau în amenajarea traseelor cu grade de dificultate diferite, cu elemente care compun un traseu (”Doagele”, ”Scara amiralului”, Tiroliană, ”Plânsetele de Sahara”, ”Pasarela Chinei”, ”Podul tibetan”, ”Fusuri suspendate”, ”Pasarela daunelor”, etc.). Parcul de aventuri va fi dotat cu 3 panouri de afişaj cu hărţi ale ansamblului, 5 foişoare de lemn cu acoperiş rectangular, cu 4 băncuţe de lemn şi o măsuţă rotundă la mijloc, dar vor fi create şi piste pentru biciclişti.
„Este o investiţie de aproape un milion de euro, care include amenajarea traseelor şi a lacurilor. Vom avea tiroliene, butuci suspendaţi, platforme, poduri, scări, toate interconectate între copaci, în mai multe trasee cu diferite grade de dificultate, dar şi piste pentru biciclişti. Proiectul va fi finanţat din fonduri transfrontaliere”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu