23 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Necazurile se ţin scai de fostul consilier judeţean Mircea Cadar, după ce recent Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a trimis în judecată pentru şantaj, distrugere, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Se pare că picătura care a umplut paharul pentru Mircea Cadar a fost punerea sub acuzare a lui Robert Cadar, fiul fostului ales judeţean, pentru uciderea iubitei sale. Conform celor constatate de procurori, relaţiile în familia Cadar au devenit din ce în ce mai tensionate, culminând cu acte de violenţă şi ameninţări. În perioada septembrie-octombrie 2014, Mircea Cadar i-ar fi ameninţat în mai multe rânduri pe soţia sa, Ionica Cadar, şi fiul său vitreg, George Gabriel Cadar, cu intenţia de a obţine de la aceştia diverse sume de bani. Fostul consilier judeţean ar fi lovit-o pe soţia sa cu pumnii în luna septembrie 2014, provocându-i leziuni ce au necesitat 17-18 zile de îngrijiri medicale.

Pus sub control judiciar

Totul a culminat pe 25.10.2014, când Mircea Cadar a tăiat cauciucurile de la un autoturism marca Mercedes, aparţinând SC Master Collect SRL Galaţi, firmă administrată de fiul său, George Gabriel Cadar. În aceeaşi zi, fostul consilier judeţean a ameninţat şi personalul de pază şi personalul care lucrează la restaurantul „Havana”, ce aparţine tot fiului său. Procurorii au reţinut că pe 21 şi 25 octombrie 2014 Mircea Cadar a purtat fără drept, într-o zonă publică, un topor şi un cuţit, ameninţând personalul din restaurantul „Havana”.
Dosarul a ajuns deja pe masa magistraţilor de la Judecătoria Galaţi, care chiar de la primul termen de judecată l-au pus sub control judiciar pe Mircea Cadar, în condiţiile în care procurorii ceruseră chiar arestarea sa preventivă. Fostul consilier judeţean nu are voie să părăsească judeţul Galaţi, i s-a interzis să poarte arme şi să se apropie de soţia sau de fiul său, cel puţin până când judecătorii vor stabili că aceste măsuri nu se mai impun. SC Master Collect SRL Galaţi a cerut, prin administratorul George Gabriel Cadar, obligarea fostului consilier judeţean la plata a 4.000 de lei, ce reprezintă prejudiciul cauzat autoturismului marca Mercedes.


Articole înrudite