19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Un nou centru pentru persoanele fără adăpost, la Galaţi
FOTO: Un nou centru pentru persoanele fără adăpost, la Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că au fost finalizate lucrările la noul centru pentru persoane fără adăpost, care va fi funcţional chiar din această vară. 
„Avem datoria de a sprijini semenii aflaţi în situaţii de viaţă dificile, iar acest nou centru va asigura condiţii civilizate de trai, fie şi temporar, pentru cel puţin 64 de persoane. Pentru mulţi dintre ei, acest centru poate fi o a doua şansă. Este încă un obiectiv îndeplinit şi felicit echipa de implementare pentru determinarea cu care a lucrat la acest proiect”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Noua clădire din str. Traian nr. 256 are o capacitate de 64 de paturi, cu şase dormitoare (trei pentru femei şi trei pentru bărbaţi), grupuri sanitare şi duşuri separate. Persoanele care vor fi cazate aici vor beneficia de servicii de spălătorie, asistenţă medicală primară, servicii de consiliere socială, informare şi orientare.
Clădirea respectă cele mai înalte standarde în domeniu, fiind dotată cu: sisteme de supraveghere video interior şi exterior; panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice şi a apei calde menajere; centrală termică pe gaz de ultimă generaţie, pompă de căldură; sisteme de stingere a incendiului, hidranţi, rezervor de apă subteran etc.
Valoarea totală a investiţiei este de 1,2 milioane de euro.
„Centrul de servicii sociale pentru persoane fără adăpost din comunitatea marginalizată” a reprezentat obiectivul major în cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară în zonele marginalizate ale municipiului Galaţi”, derulat de Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de dezvoltare SMART” şi Şcoala Gimnazială nr. 25, proiect co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul  Operaţional Capital Uman, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!


Articole înrudite