19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii reclamă lipsa aerului condiţionat din autobuze, Transurb răspunde
Gălăţenii reclamă lipsa aerului condiţionat din autobuze, Transurb răspunde

Canicula din aceste zile face ravagii şi în mijloacele de transport în comun din municipiul Galaţi. Călătorii suferă din cauza căldurii şi în autobuze, deşi majoritatea acestora sunt noi şi dotate cu instalaţii de climatizare. Gălăţenii care folosesc transportul în comun acuză şoferii că nu pornesc aerul condiţionat chiar dacă aceste funcţionează.

Cum explică societatea Transurb faptul că în multe din autobuze nu funcţionează instalaţiile de climatizare:

Având în vedere apariţia în spaţiul public a unor informaţii eronate privind modul de funcţionare a instalaţiei de climatizare în mijloacele de transport public de călători din municipiul Galaţi pe perioada verii, societatea Transurb SA vine în întâmpinarea dumneavoastră cu informaţii legate de acest subiect.
Transurb SA Galaţi dispune de un parc auto cu mijloace de transport public dotate, în proporție de 90%, cu instalaţii de climatizare perfect funcţionale.
De asemenea, avem în parcul auto şi autobuze care nu sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, fiind modele mai vechi, fapt care poate duce la un disconfort pentru călătorii noștri. Aceste mijloace de transport sunt folosite doar în situaţiile în care, pentru cele dotate cu sistem de climatizare sunt necesare reparaţii sau intervenţii şi este absolut necesară înlocuirea acestora pentru acoperirea diagramei de transport.
Toate mijloacele de transport public dotate cu instalaţie de climatizare au presetat ”pornire automată” în momentul în care temperatura ambientală din salonul autobuzului depăşeşte 22-23° C astfel că, instalaţia funcţionează în mod continuu pentru a menţine temperatura ambientală aşa cum este presetat.
În zilele călduroase de vară, când temperaturile sunt foarte ridicate, sistemul de climatizare funcţionează la capacitate maximă, însă ţinând cont că uşile unui autobuz se deschid la un interval de 3-4 minute pentru urcarea-coborârea călătorilor, iar aerul rece produs de aceste instalaţii nu rămâne în totalitate în interiorul salonului poate interveni situaţia ca sistemul de climatizare să nu dea randamentul dorit.
De asemenea, pot interveni situaţii nedorite şi independente de voinţa noastră când, o componentă a întregului sistem de climatizare intră în avarie sau chiar se defectează astfel, conducătorul auto repartizat pe mijlocul de transport în cauză are obligaţia de a anunţa dispeceratul din cadrul Autobazei Transurb SA urmând apoi procedura standard, respectiv retragerea din traseu şi înlocuirea acestuia cu un alt mijloc de transport, perfect funcţional.
Precizăm că, pe lângă reviziile obişnuite şi obligatorii, se efectuează suplimentar verificări săptamânale privind starea de funcţionare a sistemului de climatizare din dotarea  mijlocelor de transport, tocmai pentru a asigura confortul şi siguranţa călătorilor.
Vă asigurăm că, societatea noastră depune toate eforturile posibile pentru a asigura un transport public civilizat şi corespunzător din punct de vedere al satisfacerii cerinţelor şi nevoilor călătorilor noştri.
În susţinerea celor de mai sus, vă informăm că avem promisiunea şi sprijinul Primăriei Mun. Galaţi, să mărim şi să îmbunătăţim componenţa parcului auto cu autobuze electrice noi care vor îndeplini toate condiţiile speciale de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală, conform normelor europene”, se arată în anunţul Transurb.


Articole înrudite