19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul are, în premieră, o staţie smart de autobuz
Galaţiul are, în premieră, o staţie smart de autobuz

În municipiului Galaţi a fost pusă în funcţiune, în premieră, o staţie smart de autobuz proiectată pentru înalta siguranţă şi informare a cetăţenilor. Obiectivul, deja integrat în planul mijloacelor de transport în comun ca staţie la „Potcoava de Aur”, este dotat cu Wi-Fi, camere de recunoaştere facială, cu sisteme de monitorizare a temperaturii, de producere a energiei şi de încărcare a telefoanelor mobile. 

Staţia este prevăzută cu un display pentru promovarea afacerilor locale şi informarea în timp real despre evenimentele organizate de către Primăria Galaţi. De asemenea, cetăţenii municipiului Galaţi se pot bucura de un display cu touch screen pentru cea mai rapidă informare cu privire la transportul în comun.

După implementarea mai multor staţii smart, vor putea fi obţinute informaţii complete despre trasee şi un calcul al rutelor de autobuz pentru identificarea celei mai comode şi rapide căi de deplasare, precum şi prezentarea locurilor ideale petrecerii timpului liber (restaurante, cafenele, cluburi, muzee, teatre, evenimente sportive, săli de joacă, săli de fitness etc.), jocuri interactive pentru copii, dar şi datele de contact a tuturor instituţiilor din municipiu şi judeţ.

Staţia este dotată cu sistem de iluminat modern cu un consum de energie redus pentru perioada nocturnă şi are prevăzut un loc dedicat persoanelor cu dizabilităţi.

Staţia smart de la Potcoava de Aur a fost proiectată şi construită de un grup de ingineri absolvenţi ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, profesionişti care derulează proiecte similare, dar şi mai avansate pentru cele mai importante capitale şi oraşe din Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Emiratele Arabe Unite şi Asia. Staţia a fost oferită Primăriei municipiului Galaţi, în mod gratuit, cu titlu de sponsorizare, de către compania Solar Autonomous Technologies. 


Articole înrudite