13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul va avea încărcătoare solare stradale pentru dispozitive mobile
Galaţiul va avea încărcătoare solare stradale pentru dispozitive mobile

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, joi, 05 septembrie 2019, că face încă un pas în direcţia "Smart City" şi doreşte să pună la dispoziţia cetăţenilor, în cinci zone ale oraşului, încărcătoare solare pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadget-uri.

În acest scop a fost lansat anunţul privind organizarea achiziţiei publice în vederea atribuirii contractului pentru obiectivul "Servicii de furnizare şi montare încărcătoare solare pentru telefoanele mobile", cu o valoare estimată de 50.000 de lei (fără TVA). Ofertele sunt aşteptate până la data de 12 septembrie 2019, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut care se va aplica pentru ofertele care îndeplinesc cerinţele din caietul de sarcini. Termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite.

Astfel, municipalitatea doreşte amplasarea a cinci stâlpi solari, pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Zona Spicu şi Zona Potcoava de Aur. Stâlpii solari vor fi independenţi de reţeaua electrică. Astfel, aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior şi ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video.

"Este încă un element pentru ca Galaţiul să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galati City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.


Articole înrudite