18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GALERIE FOTO: Se pregăteşte deschiderea Parcului de Distracţii de lângă Turnul de Televiziune
GALERIE FOTO: Se pregăteşte deschiderea Parcului de Distracţii de lângă Turnul de Televiziune

Parcul de distracţii de lângă  Turnul de Televiziune din Galaţi este aproape gata. Drept pentru care, consilierii locali, în şedinţa de săptămâna viitoare, au pe ordinea de zi Proiectul de hotărâre privind ”aprobarea tarifului pentru activitatea de agrement - acces tobogan TUBBY EVO, în Parcul de distracţii din str. Saturn, nr. 42 (Uzina de Apă), municipiul Galaţi”.

Regenerarea urbană pe amplasamentul fostei Uzine de Apă nr. 1 a fost realizată cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.  
În această zonă s-au realizat alei pietonale, piste pentru biciclişti, spaţii verzi şi un parc de distracţii cu traseu motric, tobogan pentru activităţi de agrement Tubby Evo, cu două secţiuni curbe (sinusoidale) şi bandă rulantă pentru agrement (Covor Magic Sunkid).

”Funcţionarea şi întreţinerea toboganului Tubby Evo şi a bandei rulante determină efectuarea de cheltuieli cu manopera şi cheltuieli materiale, ceea ce impun stabilirea unui tarif pentru recuperarea acestora, în valoare de 3 lei/lună”, se arată în documentaţia aferenta proiectului de hotărâre.

”Pentru prima dată, vom avea în oraşul nostru un spaţiu modern pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în mod activ. Deja acest loc din apropierea Plajei Dunărea s-a schimbat foarte mult, iar în prezent se lucrează la sistemul electric. Parcul va avea traseu pentru biciclişti, traseu motric, tobogan, amfiteatru, alei, mobilier urban, sistem wi-fi şi camere video. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 4 milioane de euro”, a declarat, la începutul lunii aprilie, primarul Ionuţ Pucheanu.

Deşi nu a fost avansat o dată oficială pentru inaugurare, este cert că în această vară gălăţenii se vor putea bucura în saceastă vară de noul parc de distracţii, primul din Galaţi de acest fel. 

  • Galerie Foto:

Articole înrudite